Nyheter

Vet ikke hvor mange de er

– De utenlandske elevene ser ut til å ha akkurat like god motivasjon som de norske, sier pastor og pressetalsmann.

Før Vårt Land intervjuet lærer John Angles om au pairer på Filadelfia bibelskole Oslo, ville ikke rektor Arne Gjervoldstad svare på spørsmål om omfanget av filippinske elever. Han viste til pressetalsmann for skolen, Andreas Hegertun, som hevdet at han ikke visste omtrent hvor mange filippinske elever skolen hadde sist skoleår.

– Vi registrerer ikke etter etnisitet­. Det tror jeg ikke er lov, uttalte han.

– Vet dere hvor mange studenter på bibelskolen som har vært au pairer?

– Nei. Jeg tror ikke det registreres på noen måte. Men jeg vet at det er elever fra forskjellige afrikanske land, Midtøsten og Filippinene, og selvsagt en 
stor gruppe norske elever.

LES OGSÅ: Fyller bibelskolen med au pairer

Ulike tall

Hegertun er også pastor i Filadelfiakirken, som bibelskolen er tilknyttet. I høst fortalte han avisen Korsets Seier at antallet utenlandske elever var rundt 80 av totalt 150. Ifølge bibelskolelære John Angles var mellom 110 og 120 elever utenlandske, og 90 prosent av disse filippinere.

Hegertun er ikke betenkt når det gjelder motivasjonen til de utenlandske elevene.

– Jeg kan selvsagt ikke vite den enkeltes motivasjon for å gå på bibelskolen. Men det vi vet, er at det ikke er høyere fravær blant internasjonale studenter enn norske. Så deres motivasjon for å gå på bibelskole ser ut til å være akkurat like god som for de med norsk bakgrunn.

Følg oss på Facebook og Twitter!

– Myndighetenes kriterier

– Er det ikke naturlig at visum kan være et av motivene for å gå på bibelskolen?

– Jeg vet ikke om det. Vi har ikke lov til å legge andre kriterier­ enn myndighetenes kriterier til grunn når vi tar inn elever. Og så ser vi at motivasjon kan gjenspeiles i oppmøte og engasjement på skolen.

Hegertun legger til at Filadelfiakirken også har en stor afrikansk og en stor, filippinsk forsamling i menigheten. Han mener det er naturlig at skolens elevsammensetning med norske, filippinske og ulike afrikanske elever gjenspeiler sammensetningen i menigheten. I tillegg viser han til at en stor del av de som feirer gudstjeneste i Oslo gjør det i en internasjonal gudstjeneste.

– Det hadde vært merkelig om ikke bibelskolen vår gjenspeilet dette, sier Hegertun.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter