Onsdag satt ledelsen og stortingsgruppa til Venstre i et tre timer langt møte for å finne løsninger på den betente bompengestriden som herjer i Solberg-regjeringen. Venstre-leder Trine Skei Grande fikk med seg nye innspill fra møtet. 

– Venstre er en konstruktiv part. Vi er villige til å forhandle videre, sier finanspolitisk talsperson Abid Raja etter at møtet ble avsluttet.

Til vårt Land sier stortingsrepresentant Guri Melby at nullvekstmålet står fast, at bompengeløsningn ikke skal gi økt trafikk i byene.

Venstres stortingsgruppe mener regjeringsforhandlingene om bompenger ikke er avsluttet og ønsker å fortsette samtalene med de andre partiene.

LES OGSÅ: Splittes om KrFs veivalg ved bomkrise

KrF-ro

I KrF er det på ingen måte samme beredskap. Partileder Kjell-Ingolf Ropstad driver valgkamp på Sørlandet, og har etter det Vårt Land kjenner til ingen planer om å avbryte turen før det eventuelt er møte på regjeringsnivå.

Parlamentarisk leder Hans Fredrik Grøvan er også på reisefot, på nordvestlandet.

Dermed tyder alt nå på at spillet om bompengekrisen nå er en sak mellom Venstre og de to blå partiene i regjering.

Hemmelig møte

KrF-kilder uttrykker overfor Vårt Land at de er innstilt på snarlig løsning, for å kunne komme i gang med valgkampen og få bompengesaken ut av verden.

Venstre avviklet i forkant av møtet en pressekonferanse med Ola Elvestuen og ungdomskandidater om klima. I etterkant av møtet var det strengt hemmelighold om hvor partiet skulle avvikle gruppemøte og når det var. Møtet foregår på Thon konferansesenter i Oslo sentrum.

DEBATT: «Bompengekrisa er resultat av intellektuell latskap»