Nyheter

Vatikanets overgrepskontor neddynget i saker

Vatikanets kontor som har ansvar for å etterforske overgrep begått av katolske prester, har for få ansatte og er nedlesset med rekordmange saker.

Kontoret har hatt i oppgave å etterforske overgrepssaker gjennom snart 20 år. Rekordmange 1.000 saker er meldt inn til kontoret på verdensbasis i år. Det er sågar kommet saker fra land kontoret ikke hadde hørt noe fra før, opplyser Vatikanet.

Kontoret sliter nå med tynn bemanning. Den har ikke vokst i takt med behovet for å håndtere den fire ganger store økningen i saker som er kommet inn i år, sammenlignet med situasjonen for ti år siden.

– Jeg er klar over at kloning er i strid med katolsk lære, men hvis jeg kunne klone mine ansatte og få dem til å jobbe tre skift hver dag, eller jobbe sju dager i uken, kunne de kanskje ha fått tatt igjen det nødvendigste, sier John Kennedy, som leder disiplinæravdelingen ved kontoret Congregation for the Doctrine of the Faith (CDF).

– Det vi for øyeblikket i realiteten er vitne til her, er en tsunami av saker, spesielt fra land vi aldri har hørt fra før, sier Kennedy i et intervju med AP.

– Jeg antar at jeg, dersom jeg ikke var prest og dersom jeg hadde et barn som var blitt utsatt for overgrep, ville ha sluttet å gå i kirken, sier Kennedy, som med egne øyne så hvordan kirken mistet troverdighet i hans hjemland Irland.

Men Vatikanet er forpliktet til å bekjempe overgrep. Vatikanet trenger bare mer tid på seg til å behandle sakene, understreker han.

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter