Nyheter

‘Unge Venstre på tvers av menneskeverdet’

KrFU mener Unge Venstre med sin «verdireform» fremmer forslag på tvers av menneskeverdet.

I gårdagens avis gikk Unge Venstres leder ut og krevde en verdireform, med både ja til 18 ukers abortgrense og aktiv dødshjelp.

– Kravet om en verdireform blir for meg uforståelig. De ­fleste av sakene Hansmark peker på, går på tvers av menneskeverdet – en verdi jeg mener skal være ukrenkelig, skriver leder for Kristelig folkepartis ungdomsparti KrFU, Martine Tønnessen­ til Vårt Land.

LES OGSÅ: Krever abortgrense i uke 18

Krevde endring

I går gikk Unge Venstre ut i Vårt Land med en rekke punkter der de krevde en verdiendring i samfunnet.

Ungdomspartiet vil blant annet ha aktiv dødshjelp, heve abortgrensen til 18 uker og forske på befruktede egg.

Tønnesen er sterkt kritisk til Unge Venstres forslag.

– Mens unge venstre ønsker å strippe samfunnet for de verdiene vi har bygger samfunnet vårt på, vil KrFU sikre at verdier fremdeles skal få prege politikken, sier hun og legger til:

– For KrFU er menneskeverdet ukrenkelig, og politikken må innrettes deretter. Kall det gjerne bremsekloss - som Hansmark gjør, men jeg mener denne verdien er helt grunnleggende. I KrFU lar vi verdiene styre politikken, og ikke politikken styre verdiene slik Unge Venstre legger opp til.

Tønnessen er sterkt i mot at Unge Venstre ønsker å tillate assistert selvmord og aktiv dødshjelp.

– Assistert selvmord og aktiv dødshjelp signaliserer at noen mennesker er til overs. Det er et samfunnssyn som vi i KrFU ikke ønsker, sier hun.

Over streken

Også i forslagene om kommersiell surrogati, abortgrense på 18 uker og forskning på befruktede egg mener hun Unge Venstre og Fremskrittspartiets ungdomsparti «går over streken».

Tønnesen fremhever at hvis Venstre går i regjering er det fremdeles en mindretalls-­regjering som trenger Stortingets støtte for flertall.

– Dersom denne listen skulle blitt regjeringens politikk, vil ikke regjeringen overleve lenge, sier hun.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter