Nyheter

Ungdomsgeneral ble kontaktet av bekymrede konsert-deltakere

Bandet Leeland har en indirekte link til «mirakelmenigheten» Bethel Church.

– NLM står langt unna teologien til Bethel Church og pastor Bill Johnson. Men vi har ikke noen grunn til å tro at Leeland står for denne typen karismatikk, sier Hans Kristian Skaar, leder for NLM Ung, til Misjonssambandets eget organ Utsyn.

Tirsdag kveld startet årets UL (Ung Landsmøte), en av de største kristne ungdomsfestivalene i Norge. Arrangementet er i regi av ungdomsavdelingene i Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) og Indremisjonsforbundet (ImF) og foregår på Randaberg utenfor Stavanger.

Gullstøv og rykninger

Åpningskonserten var ved det amerikanske bandet Leeland, som også tidligere har spilt på UL. I ukene i forkant fikk imidlertid Hans Kristian Skaar i NLM Ung flere bekymrede henvendelser om bandets forbindelse til amerikanske Bethel Church.

Menighetens teologi og praksis har påvirket kristne miljøer over hele verden gjennom sin bibelskole, der også flere hundre nordmenn har gått. Magasinet Strek besøkte Bethel i 2012, og redaktør Asle Finnseth beskrev miljøet slik:

«På Bethel skal atmosfæren være så mettet av Gud at det regner gullstøv over møtegjestene. Når Ånden faller, får noen av dem rykninger eller går i bakken. De skjelver som i spasmer, kollapser i latter eller sjangler rundt i lykkerus, ‘drukne i Ånden’. Slik gjør Gud vårt intellekt, vårt kontrollbehov, vår komfort til skamme, hevder hovedpastor Bill Johnson».

Bethel Church

Hans Kristian Skaar i NLM Ung tok kontakt med Leeland for å avklare bandets forhold til Bethel Church. Nylig publiserte NLM Ung en uttalelse om konserten der de presiserer at bandet ikke går «i Bethel Church, er ikke engasjert i kirken og representerer ikke Bethel Church».

– Vi ble selv klar over koblingen mellom Bethel Music og Leeland for noen uker siden. Bandet presiserer overfor oss at de bare er artister på dette plateselskapet som har flere ulike artister fra ulike sammenhenger. I tillegg er to av bandmedlemmene er en del av Bethel Music Collective som er et økumenisk lovsangskollektiv der lovsangsledere fra ulike kirker og kirkesamfunn i USA deltar, sier Skaar til Utsyn.

– Vi har hatt svært gode erfaringer med Leeland tidligere. De har vært på UL før og vi opplevde at bandet hadde et solid bibelsk grunnlag, formidlet nåden i Jesus tydelig, og utfordret ungdommene til tydelig etterfølgelse av Jesus og misjon, sier ungdomsgeneralen.

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter