Nyheter

Ungarn vil sette inn soldater mot flyktninger

Politiet i Ungarn brukte tåregass mot flyktninger da det brøt ut opptøyer på et mottakssenter. Regjeringen i landet vurderer å sette inn militæret mot flyktningstrømmen ved grensen.

Det er tatt i bruk tåregass mot opptøyer blant migranter på et mottakssenter, melder HIR TV, ifølge Reuters. Opptil 400 migranter som har krysset grensen fra Serbia til Ungarn, står bak opptøyene.

Ungarn ønsker å styrke overvåkingen av grensene mot Serbia med helikopter og hundepatruljer samt 2.100 politifolk og militære, og avgjørelsen om å trappe opp beskyttelsen av grensene blir tatt i nasjonalforsamlingen i neste uke, opplyser en talsperson for regjeringen.

LES OGSÅ: Flyktninger presser EUs grensesamarbeid

Piggtrådgjerde

Flere tusen flyktninger og migranter har tatt sjøveien til Hellas via Tyrkia og har krysset grensa sør i Ungarn for å ta seg videre nordover i Europa.

Om få dager vil ungarske myndigheter ha ferdig piggtrådgjerdet som skal holde migrantene ute.

I alt 2.533 migranter og flyktninger ble pågrepet da de forsøkte å krysse grensen fra Ungarn til Serbia tirsdag, ifølge ungarsk politi og nyhetsbyrået Reuters. De fleste var fra Syria, Afghanistan og Pakistan.

Rundt 1.300 flere ble pågrepet i 9.30-tiden onsdag.

3.000 flyktninger daglig

FN anslår at det daglig vil komme opptil 3.000 flyktninger over grensa til Makedonia de neste månedene, med et ønske om å reise nordover i Europa. Vest-Balkan er blitt en av hovedrutene til EU for flyktninger og migranter.

EU-kommisjonen sier den står parat til å hjelpe Ungarn med midler og andre kriseløsninger.

Makedonia ga forrige helg opp forsøket på å regulere innreisene av flyktninger og migranter som kommer over grensa fra Hellas. Mange av dem har nå nådd Serbia, som er siste stopp før Ungarn og det grenseløse Schengen-området.

Flere enn 1.700 migranter ble samlet tirsdag i en leir i Miratovac i Serbia, i påvente av å kunne krysse grensa inn til Ungarn og videre til velstående EU-land som Tyskland og Sverige.

LES OGSÅ: Hentar fram jernteppet

Følg oss på Facebook og Twitter!

Største krise på 70 år

Det hersker stor bekymring for hvordan EU skal håndtere flyktning- og migrantkrisen, som er den verste siden andre verdenskrig. Det bekreftes av hektisk politisk møtevirksomhet om flyktningstrømmen denne uka, og krisen vil dominere møtet mellom politiske ledere fra Vest-Balkan og Tyskland i Wien torsdag.

Tyskland presset

Tyskland venter opp mot 800.000 asylsøkere til landet i år. Landet planlegger å doble bevilgninger i år for å hjelpe byer som tar imot flyktningene.

Statsminister Angela Merkel besøker onsdag asylmottaket i Heidenau, der 31 politifolk ble skadd i sammenstøt med en gruppe høyreekstreme i helgen.

Daglig skjer det angrep på asylmottak i landet, og den tyske regjeringen skal utforme en lovgiving som innebærer statlig overføring på 500 millioner euro for at byene skal takle presset.

Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve skal også møte FNs høykommissær for flyktninger denne uken for å diskutere krisen.

LES OGSÅ: Kastet molotovcocktail i flyktningehjem

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter