Politikk

Uenige om folkevalgtes rolle i moské-konflikt

Det fortsetter å storme rundt den somaliske moskeen i Oslo. SV-politiker Abdi Said mener at Basha Musse forsøker å tie folkevalgte politikere.

– Basha Musse prøver å frikjenne det sittende styret, og går til angrep på oss som er folkevalgte fordi vi har engasjert oss. Leser man mellom linjene sier han «hold kjeft og lar det som skjer fortsette å skje». Jeg har et ansvar som politiker å si fra når ting er galt. At han angriper oss for det er synd og dumt, sier Abdi Said.

Said er politiker for SV i Oslo, og en av dem som forrige helg fikk kritikk av bydelspolitiker Bashe Musse for å ha «økt konfliktene» i den somaliske moskeen Tawfiiq Islamsk Senter i Oslo. Said mener at Musses uttalelser til Vårt Land viser at han støtter det nåværende styret. Han tolker Musse dit hen at han «ønsker munnkurv på oss politikere».

– Konflikten i moskeen er en trist affære. Det er mange som er «drittlei» og ønsker at man i denne konflikten skal komme til en løsning, sier Said.

Ifølge ham er det dagens styre som har nøkkelen til å løse konfliktene i moskeen.

Har ikke tillit til styret

Said sier at den pågående konflikten har vart lenge, og mener at det er «beklagelig» at det nåværende styret ikke har kalt inn til dialog ennå. Han mener at så lenge grupper i den somaliske moskeen ikke har tillit til styret vil det ikke bli ro.

– For at moskeen skal få tilgang på statsstøtten må de adressere problemstillingene. Men det finnes ikke tillit til dagens styre. De bør komme med en løsning så fort som mulig.

Hever seg nøytral

– Jeg vil påstå at majoriteten av medlemmene er uenige i at politikere skal blande seg i denne saken. Det betyr ikke munnkurv, men det er ikke deres bord. Samtidig må jeg tåle politiske angrep og hva de sier om meg, svarer Basha Musse på kritikken fra Abdi Said.

Musse hevder på det sterkeste at han er en nøytral part i konflikten, og står fast på at politikere ikke skal «blande seg og delta aktivt» i det han kaller for «en pågående konflikt i menigheten».

Han sier videre at trossamfunnet har tatt i bruk såkalte «religiøse fremgangsmåter» i et forsøk på forsoning mellom partene i konflikten. Ifølge ham har flere medlemmer, representanter fra ulike somaliske menigheter i Norge og somaliske imamer i Norden vært involvert i prosessen.

Musse sier han synes det er veldig viktig at politikere påpeker urett i samfunnet, men at han vil gjøre det han kan for å unngå at konflikten i menigheten fortsetter.

LES MER:

Norges største moské melder seg ut. – Ugyldig, svarer Islamsk Råd Norge

Basha Musse: Demokratiske utfordringer i Tawfiiq Islamske Senter

Konflikt i Oslo-moské: To grupper hevder de er styret

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Mattis C. O. Vaaland

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk