Uttalelsen falt i en pressekonferanse der Donald Trump snakket om kongresskvinnene fra Det demokratiske partiet som først ble nektet innreise til Israel, før landet snudde og tillot at de to politikerne kunne reise. De to har markert seg med sterk kritikk mot Benjamin Netanyahu og Israels politikk overfor palestinerne, og har kommet med flere kontroversielle uttalelser.

Trump sa han ikke kunne tro at man i USA i dag har debatt om å kutte økonomisk støtte til Israel «på grunn av to personer som hater Israel og hater jødiske mennesker», og stilte spørsmål om hva som har skjedd med det demokratiske partiet.

– Alle jøder som stemmer for en Demokrat – det viser enten en total kunnskapsløshet eller stor illojalitet, sa han ifølge CNN.

Upopulær hos jøder

I USA viser velgerundersøkelser at omtrent to tredjedeler av jødiske velgere stemte på Demokratene under valget i 2018. Det er langt flere jøder som er registrert som Demokrater enn Republikanere, gjengir CNN.

Også nyere meningsmålinger viser at Trump i liten grad har støtte hos jødiske velgere.

LES OGSÅ: – Bruker Israel-reise for å splitte og herske

Sterk kritikk

Flere har reagert på uttalelsen, blant annet direktør Jonathan Greenblatt i organisasjonen Anti-Defamation League som motarbeider hatprat og antisemittisme.

Organisasjonen for jødiske medlemmer av det Demokratiske partiet, Jewish Democratic Council of America, mente uttalelsen var et eksempel på at Donald Trump «fortsetter å bruke anti-semittisme som et politisk våpen».

Organisasjonen for jødiske medlemmer av det Republikanske partiet har derimot forsvart Trumps uttalelse.

– Presidenten har rett. Det viser stor illojalitet overfor seg selv å forsvare et parti som beskytter og frmmer folk som hater deg for religionen din, tweetet de denne uka.