Nyheter

– Trenger kraftfulle tiltak mot hat mot muslimer

KrF-statsråd Ida Lindtveit Røse mener den anti-muslimske hærverksaken i Haugesund tydeliggjør at muslimhat er et utbredt problem i det norske samfunnet.

Forrige uke ble en barnegrav i Haugesund påført en grov anti-muslimsk tekst. På graven stod det blant annet at «muslimer er satandyrkere og at alle må utryddes i konsentrasjonsleir».

En mann i slutten av 30-årene er pågrepet for det hatefulle hærverket, i tillegg til andre trusler og hatkriminalitet.

– Denne hendelsen viser med all tydelighet at det finnes hatefulle holdninger mot muslimer i det norske samfunnet. Det må vi stå sammen og kjempe mot, sier konstituert barne- og familieminister Ida Lindtveit Røse (KrF).

På Udland gravlund i Haugesund ble denne graven skjendet forrige helg. Nå er en mann i 30-årene siktet for det hatefulle hærverket.

Hun mener hendelsen i Haugesund er en forferdelig sak, og synes det er avskyelig at noen har skjendet graven til et barn.

– Mine tanker går først og fremst til familien, som med dette blir påført ytterligere smerte. Hatefulle ytringer som dette hører ikke hjemme noe sted i det norske samfunnet, og spesielt ikke på en gravplass.

Lindtveit Røse påpeker at gravferdsloven er klar: Respekt for avdødes religion og livssyn er en grunnleggende verdi. Selv om De kirkelige fellesrådene driver gravplassene, er en gravplass for alle – uavhengig av religion.

– Hendelser som dette viser at vi trenger mer kraftfulle tiltak mot hatet mot muslimer i vårt samfunn. Alle skal føle seg trygge i Norge.

– Hvordan kan dere politikere jobbe for at slike ting ikke skal skje?

– Regjeringen har satt i gang et arbeid med en handlingsplan som tar for seg diskrimineringen av og hat mot muslimer i Norge opplever. Det er bra denne saken har blitt tatt alvorlig av både politiet og Haugesund kirkelige fellesråd. Sånne hendelser er alvorlige og skal ikke skje.

Les mer om mer disse temaene:

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter