Nyheter

Støre samlet partilederne til opprop mot jødehets

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre samlet søndag landets partiledere til opprop mot jødehets. Det er fellesskapets ansvar å markere at ingen skal oppleve usikkerhet og utrygghet, sier han.

Hundre kjente personer fra finans- og kulturlivet i Norge skrev lørdag under på et opprop i Aftenposten for å støtte norske jøder. I oppropet ba de toppolitikerne om å ta tak i jødenes situasjon og bidra til holdningsendring.

Neste dag var Støre i gang allerede fra frokostbordet.

– Jeg leste dette oppropet under frokost søndag. Da tenkte jeg at dette var det naturlig å svare på. Jeg var samtidig sikker på at mine gode kolleger i de andre partiene på Stortinget også var enig i dette. Derfor sendte jeg en melding til dem, sier Støre til Aftenposten.

LES OGSÅ: Støre freder K for kristendom

To-tre timer senere hadde han fått klarsignal fra de sju andre partilederne på Stortinget. I løpet av dagen ble det utarbeidet forslag til tekst som ble sendt rundt til dem. I mandagsutgaven står de åtte partiledernes felles innlegg på trykk

– Jeg håper jødene våre i Norge opplever at de er en del av et fellesskap, som mange slutter seg opp om. Men dette gjelder også alle andre gruppe som opplever usikkerhet og utrygghet. I dette oppropet sier vi at ingen grupper skal oppleve det. Det er fellesskapets ansvar å markere dette, sier Ap-lederen.

Han sier regjeringens handlingsplan mot vold og ekstremisme skal støttes og følges opp framover, og at politikerne skal markere dette tydelig.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter