Nyheter

Stig-Øyvind Blystad blir Hareides nye rådgiver

Han kommer fra jobben som kommunikasjonsrådgiver for KrFs stortingsgruppe. Blystad støttet Hareide i KrFs retningsvalg.

– Jeg er glad for å få med meg Stig-Øyvind Blystad inn i Samferdselsdepartementet og KrFs regjeringsapparat, skriver KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad i en tekstmelding til Vårt Land.

Utnevnelsen av politisk rådgiver for samferdselsminister Knut Arild Hareide har tatt lenger tid enn vanlig. I går meldte Vårt Land at det har vært uenighet mellom Hareide og Ropstad om hvem som skal bli politisk rådgiver for den tidligere partilederen.

Dagen etter er altså politisk rådgiver på plass. Aftenposten meldte også dette i dag.

Glad og stolt Blystad vil ikke kommentere uenighet

Blystad kommer fra jobben som kommunikasjonsrådgiver for KrFs stortingsgruppe. Han er utdannet teolog og har tidligere arbeidet som journalist i Vårt Land.

– Erfaringen som kommunikasjonsrådgiver kommer godt med i jobben han nå skal gjøre. Blystad kjenner både partiet og arbeidet på Stortinget godt, skriver Ropstad i tekstmeldingen.

Blystad sier til Vårt Land at han er glad og stolt over å ha blitt spurt om å bli politisk rådgiver. Han ønsker ikke å kommentere Vårt Lands sak om uenighet mellom Hareide og Ropstad.

– Det har jeg ingen kommentar til. Jeg ble spurt, tenkte meg nøye om og landet på at jeg har kjempelyst til dette, sier han.

Støttet Hareide i retningsvalget

– Hvor plasserte du deg i KrFs retningsvalg?

– Jeg holdt en litt lav profil den gangen, fordi jeg har tenkte at det var greit å gjøre som kommunikasjonsrådgiver for stortingsgruppen. Men jeg har vært åpen om at jeg pekte på Knut Arilds rentingsvalg. Samtidig har jeg vært tydelig på at jeg har tro på KrF og Kjell Ingolf som partileder. Jeg har tro på KrF sitt prosjekt i regjering og synes det er spennende å være i partiet nå som vi har fått en sentrum/Høyre-regjering også, svarer Blystad.

Nå gleder han seg til å «jobbe med et felt som engasjerer mennesker i hele landet», forteller han.

– Det blir også veldig spennende å jobbe med Knut Arild og resten av den politiske ledelsen i departementet, sier Blystad.

LES OGSÅ:

• Uenighet om hvem som skal bli Hareides rådgiver

• Knut Arild Hareide ser ikke lenger noen sluttdato for seg selv som toppolitiker

• Berit Aalborg: «Utenkelige konstellasjoner kan se dagens lys etter Frps exit»

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter