Statsministeren fikk spørsmål om saken under et besøk på Gardermoen tirsdag.

– Jada, vi har hatt en drøfting (i dag med Ropstad og Grande, red.anm.) og så skal vi fortsette å snakke, vi skal ha mange møter de nærmeste dagene for å bli enige om akkurat hvordan vi håndterer dette, sier Solberg. 

Kabalen må nå legges på nytt fordi Frp går ut av regjeringen. Dermed blir det flere møter framover med KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad og Venstre-leder Trine Skei Grande.

– Det vi tar først, er selvfølgelig hvordan prosessen skal være den neste tiden, det viktigste for meg er at regjeringen skal på plass så raskt som mulig, det betyr at det ikke må gå utover denne måneden i hvert fall. 

Forteler statsråder

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad, Venstre-leder Trine Skei Grande og Høyre-leder Erna Solberg møtes i dag for å diskutere regjeringens sammensetning etter Frps exit.

De tre møtes på Statsministerens kontor tirsdag, dagen etter at Fremskrittspartiet kunngjorde at partiet forlater regjeringen, melder Aftenposten. NTB får bekreftet at de tre partilederne møtes tirsdag.

Spekulasjonene om hvem som skal inn i regjering etter Frps sorti, har startet for fullt, og flere navn er allerede nevnt.
Det er imidlertid høyst usikkert om de sju statsrådene fra Frp som nå forsvinner ut, blir erstattet av sju nye. Tvert imot virker det sannsynlig at regjeringen nå vil få færre statsråder enn tidligere.

Sveinung Rotevatn (V), Henrik Asheim (H), Tina Bru (H), Abid Raja (V), Tore Storehaug (KrF), Ida Lindtveit Røse (KrF), Hans Olav Syversen (KrF) og tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide er blant navnene som er blitt nevnt i spekulasjonene.

Les mer:

• Clemet: – Ingen hadde sett for seg at Frp ville gå på denne saken

• Her er seiersrekken KrF og Venstre fikk – fordi de var på lag med Frp

Berit Aalborg: Avstanden var for stor