Nyheter

Slår alarm om asylbranner

En av tre branner påsatt.

Brannmannskaper rykket ut til nesten 250 branner i asylmottak de siste 15 årene. Flere branner er påsatt av beboerne selv, ifølge en undersøkelse fra Norsk brannvernforening.

Brannene har kostet tre menneskeliv og skadet 29 personer, ifølge statistikk VG har fått fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB)

LES MER: AUF-leder ut mot moderpartiets asylpolitikk

Undersøkelse

Brannvernforeningen gjennomførte nylig en spørreundersøkelse blant ledere ved landets etablerte asylmottak, skriver VG. Over halvparten av de 56 mottakslederne som svarte, oppga at de hadde opplevd brann eller branntilløp i løpet av de siste tre årene.

Dessuten svarte 23,3 prosent av dem at brannen var påsatt av en beboer ved asylmottaket.

LES OGSÅ: To personer siktet etter brann på asylmottak

En av tre påsatt

DSB registrerte 236 branner mellom 2000 og 2014. Brannårsaken ble rapportert i halvparten av sakene, og i én av tre av disse ble brannen oppgitt å være påsatt med vilje, opplyser DSB.

– Ofte er det bare tilfeldigheter som skiller om det blir materielle skader eller en dødsbrann, sier administrerende direktør Dagfinn Kalheim i Brannvernforeningen til VG. Han karakteriserer tallene som dramatisk høye.

Det har vært flere asylmottaksbranner i høst. Tidligere i desember ble en person varetektsfengslet, siktet for å ha tent på et hotell i Lindås i Hordaland som skulle brukes som mottak for unge asylsøkere. LES OGSÅ: Skulle bli mottak - ble totalskadet i brann

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter