Statlige syriske medier sier at landets luftforsvar svarte på det de kaller israelsk aggresjon og skjøt ned flere raketter.

Israel pleier ikke å kommentere meldinger om flyangrep i nabolandet Syria, selv om de nylig har bekreftet angrep på iranske mål.

Ifølge Syrian Observatory for Human Rights var de som ble drept, krigere fra Irak og Iran som kjempet på regjeringsstyrkenes side.

– Hærens luftforsvar slo tilbake mot et israelsk luftangrep som var rettet mot industriområdet Sheikh Najjar nordøst for Aleppo og skjøt ned et antall fiendtlige missiler, skriver SANA, som siterer en kilde i det syriske forsvaret.

Flere innbyggere i Aleppo sier til nyhetsbyrået AFP at strømmen forsvant i hele byen som følge av angrepet.

Ifølge observatørgruppen SOHR traff de israelske rakettene «ammunisjonslagre som tilhører iranske styrker og allierte grupper», noe som førte til store eksplosjoner.

SOHR sier at dersom det blir bekreftet at det har vært et angrep, vil det være det første angrepet mot syrisk territorium etter at USAs president Donald Trump mandag formelt anerkjente israelsk suverenitet over Golanhøydene.

Området er et stort høydedrag sørvest i Syria som ble okkupert av israelske styrker under seksdagerskrigen i 1967, og annektert av Israel i 1981.