Nyheter

Sier opp i protest

Øivind Benestad vil ikke lenger jobbe i Åpne Dører på grunn av det han kaller en «alvorlig tillitskrise».

Fredag kveld sa Benestad opp jobben sin etter 11 år i Åpne Dører. Benestad har ikke vært sykemeldt, men oppgir samme grunn som de andre tidligere ansatte som allerede har valgt å gå i protest fra organisasjonen.

«Alvorlig tillitskrise»

I en e-post til Vårt Land skriver Benestad at han har trivdes svært godt og hatt et meningsfylt arbeid i Åpne Dører. Videre skriver han at:

«I løpet av de siste 15 månedene har det dessverre utviklet seg en alvorlig tillitskrise mellom Åpne Dørers generalsekretær i Norge og de fleste ansatte på hovedkontoret i Kristiansand. Denne krisen er ikke blitt løst på en tilfredsstillende måte, og jeg er derfor en av flere ansatte som har sagt opp».

Benestad sier at problemene etter hans vurdering ikke handler om strategi og omorganisering, men om lederstil og personalbehandling. Ut over dette ønsker han ikke å si noe mer på det nåværende tidspunkt.

Kjenner seg ikke igjen

Generalsekretær Morten Askeland har tidligere uttalt seg til Vårt Land og sier at han ikke kjenner seg igjen i medarbeidernes beskrivelse av situasjonen.

– Fra mitt ståsted handler det kanskje om strategiske valg vi har tatt som de ikke er enige i, men det er ikke det samme som utfrysning eller trakassering.

Styreleder Kristine Eiken Sortland sier de støtter Askeland som generalsekretær etter at flere eksterne veiledere har vært innom organisasjonen for å løse konflikten.

– Når noen av de ansatte sier at de ikke ble hørt, handler det etter min oppfatning om at de ikke er fornøyde med valgene vi har tatt for veien videre, sier Sortland.

Sykemeldinger og oppsigelser

Vårt Land har snakket med fire ansatte og tidligere ansatte som alle beskriver en ledelse som de opplever ikke tar dem på alvor.

Organisasjonen som jobber for forfulgte kristne har de siste årene slitt med en intern konflikt som har ført til langvarig psykiske belastninger og påfølgende sykefravær. På et tidspunkt var 5 av 7 ansatte ved hovedkontoret i Kristiansand sykmeldte. Flere valgte å si opp på grunn av konflikten med ledelsen.

Redaksjonen bemerker: I en tidligere versjon av denne saken ble Benestad omtalt som informasjonsleder i Åpne Dører. Det riktige er at han er ansatt som informasjonskonsulent.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter