Nyheter

Ny KrF-general: Har stor tro på Ropstad

Den største utfordringen til KrFs nye generalsekretær, Geir Morten Nilsen, er å få partiet godt over sperregrensen. Han tiltrer 1. september, midt i årets valgkamp.

– Jeg tar jobben fordi jeg mener det må være rom for et sterkt verdiparti i Norge. Det ønsker jeg å kjempe for. Jeg har også stor tro på Kjell Ingolf Ropstad, sier Geir Morten Nilsen i et intervju med Vårt land.

LES MER: Han tar over etter Hilde Frafjord Johnson

Lagbygger

Nilsen har ingen partipolitisk erfaring, men hans mor har vært aktiv i KrF på Sotra i Fjell kommune, hvor familien kommer fra. Han sier han vil kunne dra nytte av sine erfaringer som gründer.

– Det har gitt meg innsikt i hvor nøye en må være med å utnytte de ressursene en har til rådighet, og hvor store resultater en kan oppnå med et dedikert team som jobber for et felles mål, sier Nilsen, som blant annet er mannen bak Eiendomsmeglerguiden.

Guiden ble solgt fra Mediehuset Dagen AS til Schibsted, noe som ga Dagen-konsernet et solid overskudd i 2017.

Sperregrensen

Nilsen mener hans største utfordring i KrF er å løfte partiet til et stabilt nivå over sperregrensen, noe han tror er mulig å gjennomføre.

– Det kan vi få til gjennom lagspill med både ansatte og tillitsvalgte, og ved å skape ny entusiasme i partiet. Vi må også finne fram til en felles identitet og skape engasjement gjennom hele organisasjonen.

Hva vil du si til dem som frykter at du ensidig blir Ropstads mann som støtter blå side i partiet?

Jeg vil være en generalsekretær for hele partiet. Min ledelsesfilosofi er å gjøre dem rundt meg så gode som mulig. Da ser jeg ikke hvilke side den enkelte heller til.

På tampen av valgkampen

Nilsen må avslutte sin jobb som konsernsjef i Dagen før han kan begynne i den nye stillingen 1. september, vel en uke før valgdagen 9. september.

Sentralstyremedlem i KrF Karin Bjørkhaug, som har vært med i utvelgelsen av ny generalsekretær, skulle helst sett at tiltredelsen kom før.

– Vi har andre sentralt som jobber med valget nå, men det er ingen ideell situasjon at tiltredelsen skjer midt i en valgkamp, sier Bjørkhaug.

Til tross for Nilsens sene tiltredelse, er Bjørkhaug godt fornøyd med valget av ny generalsekretær.

– Hans evner som lagbygger og det å være målrettet vil komme godt med for å kunne samle en organisasjon som har har klare utfordringer. Han er regnet for å være i front på dette i Norge, forklarer Bjørkhaug.

LES MER: Ropstad ønsket uerfaren KrF-general for å redde partiet i neste stortingsdrama

Frafjord til Fjell

På forsommeren i fjor var over syv av ti misfornøyd med hvordan Hilde Frafjord Johnson fylte generalsekretærrollen. Sent samme år mente halvparten det samme. Tallene kom fra to arbeidsmiljøundersøkelser blant omlag 25 ansatte ved landskontoret og fylkeskontorene. Nilsen gir ikke uttrykk for at han sitter på en fasit for å skape et godt arbeidsmiljø.

– Min erfaring er at den beste veien ut av en konflikt er å ta som utgangspunkt at jeg ikke har hele bildet, og dermed lytte til den andre fra deres perspektiv. Det forsøker jeg å praktisere, sier Nilsen.

LES OGSÅ: Ny generalsekretær i KrF er et ukjent navn i partiet

Brorens snuoperasjon

Geir Morten Nilsens storebror Lars Arne Nilsen er kjent for å ha tatt fotballklubben Brann fra nedrykksplass i 1. divisjon til jevne plasseringer på øverste del av tabellen i Tippeligaen.

Din bror har snudd lykken for Brann. Hva kan han lære deg om å snu motgang til medgang?

Lars Arne har en kombinasjon av å være hardtarbeidende og skape vinnerkultur som gir resultater over tid. Dette er viktige egenskaper som en kan lære av i alle bransjer, også i politikken, sier Nilsen.

Les mer om mer disse temaene:

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert er journalist i religionsavdelingen til Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter