Kirke

Salemkirken i Oslo kan forsvinne

Styret kaller det for fusjonering med annen menighet. – I realiteten en avvikling, sier menighetens tidligere pastor.

«Salemkirken har kommet til et punkt der vi har måttet se på om vi har tilstrekkelige ressurser til å fortsette som en selvstendig kirke. I denne prosessen har styret vurdert flere alternativer, og vår enstemmige konklusjon er at Intro er blitt en naturlig samarbeidspartner for oss.»

Det skriver pinsemenigheten Salemkirken i Oslo i en pressemelding. Selv om menigheten har over 500 medlemmer, har aktivitetsnivået vært lavt de siste årene, skriver Pinsebevegelsens ukeavis Korsets Seier.

LES OGSÅ: Se hvem som er Norges beste kristne videregående skole – og verste

– Dypt tragisk

Den ungdommelige Intro-menigheten som er en del av Pinsebevegelsen og Intro-nettverket, har leid Salemkirkens lokaler på Grünerløkka siden høsten 2012. Styret understreker at det dreier seg om en sammenslåing av de to menighetene, og ikke en nedleggelse av Salemkirken.

Avgjørelsen om å fusjonere med Intro ble avgjort med mer enn to tredjedels flertall på et ekstraordinært årsmøte i Salemkirken 3. april.

Men Aril Svartdahl som vokste opp i Salem og som har vært pastor der i mer enn 15 år år, kaller det for en avvikling.

«Jeg opplever det dypt tragisk og utrolig trist at styret i Salemkirken Oslo nå har bestemt seg for i realiteten å avvikle Salemkirken som menighet», skriver Svartdahl i et innlegg på Facebook.

– Jeg er ikke negativ til avtalen med Intro. Det tragiske er at man over tid, gjennom mange år, har klart å lede en menighet som i utgangspunktet var livskraftig fram til dette, utdyper Svartdahl.

LES OGSÅ: Flerstedskirker er den nye trenden

Menighetsløse

Han mener at det som nå skjer med Salemkirken er tragisk og enestående i Pinsebevegelsens historie.

Salemkirken har en historie som går nær 100 år tilbake. I 1984 ble det nye, moderne kirken reist. Bygningen og tomten har en verdi på flere titalls millioner kroner.

Nå frykter Svartdahl at en gruppe mennesker vil stå igjen uten en gudstjeneste å gå til.

– Slik jeg forstår det vil de få tilbud om å bli medlemmer av Intro. Hvor mange som gjør det, vet jeg ikke. Men det er nok noen som plutselig vil være på let etter et menighetsmiljø, sier Aril Svartdahl til Korsets Seier.

Saken skal drøftes nærmere på et ekstraordinært årsmøte i mai.

Styret ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke