Nyheter

Regjeringen droppet gudstjenesten

Ingen fra regjeringen møtte opp til den tradisjonsrike gudstjenesten i forbindelse med åpningen av Stortinget.

Mandag denne uka ble Stortinget åpnet på høytidelig vis med kongens trontale og alt annet som tradisjonelt hører med. Mandag ettermiddag ble også den tradisjonsrike gudstjenesten i Oslo domkirke holdt. Hele Stortingets presidentskap med president Olemic Thommessen i spissen benket seg til gudstjeneste slik de pleier – men ingen fra regjeringen dukket opp.

LES OGSÅ: Holder seg til kirken

Varierende oppmøte

«Ingen fra regjeringen på åpningsgudstjenesten. Ikke opplevd før. Kanskje det var en boksekamp et sted...» skrev KrF-leder Knut Arild Hareide på Twitter senere samme kveld.

Domprost Anne-May Grasaas bekrefter det noe labre oppmøtet, og tar samtidig selvkritikk.

– Det er veldig varierende oppmøte på disse gudstjenestene, og vi må nok gjøre en vurdering av hvordan vi markedsfører gudstjenesten i forkant, sier hun.

Domkirken er arrangør av gudstjenesten, og sender ut en åpen invitasjon via Stortinget.

– Vi har tett kontakt med Stortingsdirektøren, men vi har snakket om å sende ut direkte invitasjoner til regjering og departementsfolk også, sier Grasaas.

I prosesjon til domkirken

Gudstjenesten har lang tradisjon, og på 40-tallet gikk alle i prosesjon fra Stortinget til domkirken etter den høytidelige åpningen.

– Vi ønsker å holde fast i tradisjonen med åpningsgudstjeneste. Men vi ser jo at situasjonen er en helt annen enn på 40-tallet, og vi er glade for det livssynsåpne samfunnet. Nå er jo også hele forholdet mellom stat og kirke i endring, og da må vi se på hvordan vi kan være mest mulig relevante i denne sammenhengen, sier domprosten.

– Vi ønsker at stortingsrepresentantene skal kjenne kirkens støtte, og vil gjerne gi dem et hellig rom og et sted å henvende seg i starten av en slik periode.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter