Nyheter

Politiet planlegger ingen varige tiltak

Politiet vil bistå norske moskeer med råd og veiledning, men planlegger ingen varige sikkerhetstiltak. Det er heller ikke aktuelt å gi opplæring i vektertjenester til de frivillige i moskeene.

I mai i år vurderte Politiets sikkerhetstjeneste trusselnivået til moderat. Det har ikke blitt endret etter at Manshaus gikk løs på Al-Noor-moskeen.

Politiet har økt tilstedeværelsen av bevæpnet politi rundt moskeer i Norge de siste to ukene.

LES OGSÅ: Moskéer styrker sikkerheten – men klarer seg selv

Dialogmøte om sikkerhet

Denne uka møter trossamfunnene i Drammen og omegn politiet til dialogmøte om sikkerhet og beredskap.

– Vi er på tilbudssiden og gir råd og veiledning om hvordan de kan gjennomføre sine arrangementer tryggest mulig, sier seksjonsleder Geir Oustorp.

– Kan dere gi opplæring til moskeenes frivillige sikkerhetsvakter, slik noen har etterspurt?

– Vi kan ikke drive opplæring av vektertjenester, vi kan gi veiledning. Så er det opp til hver enkelt moské hvilke sikkerhetstiltak de vil gjøre.

LES OGSÅ: 50 etterforskere jobber med moskéangrepet

Vurderer tiltak fortløpende

Også i Bergen har politiet økt tilstedeværelsen ved moskeen.

– Sikkerhetstiltakene har endret seg etter det som skjedde i Bærum. Det er naturlig nok en bekymring blant moskeene, og vi har en god dialog med dem, sier politiets innsatsleder Kjetil Øyri.

– Kommer dere til å fortsette å ha økt beredskap i tiden fremover?

– Vi har en løpende dialog med moskeene om hvordan vi skal gjøre det fra gang til gang. Per i dag er det ikke planlagt noe, men vi vurderer tiltak fortløpende, sier han.

– Vi har hatt en svært ubehagelig hendelse i Bærum, men vi har ikke noe som gir oss konkret bekymring i tilknytning til Bergen moské, understreker Øyri.

Les mer om mer disse temaene:

Dana Wanounou

Dana Wanounou

Dana Wanounou er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land. Hun har også vært nyhetsleder og debattleder i avisen. Har du tips om saker, send mail til danawano@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter