Peterskirken i Roma skal åpnes for turister og andre besøkende mandag, to måneder etter at den ble stengt, opplyser Vatikanet.

St. Peters basilika, som er den største katolske kirken i verden, ble desinfisert fredag av renholdere med smittevernutstyr fra topp til tå.

Fri bevegelse i Italia kan bli tillatt i juni

De sprayet hver eneste flate i den 23.000 kvadratmeter store kirken, som stengte dørene for publikum for å hindre spredning av koronaviruset.

Italia har fortsatt begrensninger på reiser innad i landet, men fri bevegelse kan bli tillatt i starten av juni. Over 31.300 mennesker har dødd med covid-19 i Italia, som er blant landene i verden som er aller hardest rammet i pandemien.

Frykter arbeidere blir hardt utnyttet

Pave Frans, som holder hus like i nærheten av Peterskirken, har under koronakrisen engasjert seg sterkt for de svakeste.

Pave Frans ber om at tilreisende frukt- og grønnsaksinnhøstere i Italia må behandles med verdighet og respekt under koronakrisen.

Paven sier han er slått av hvordan virusutbruddet har rammet sesongarbeiderne, og han frykter at gruppen blir hardt utnyttet.

Etterlyser verdighet

Selv før pandemien utviklet seg, jobbet arbeidsinnvandrerne ofte under svært kummerlige forhold og fikk dårlig betalt. Etter at stengningstiltakene ble innført, ble situasjonen enda vanskeligere.

– Det er å håpe at krisen gir oss mulighet til å sette verdighet for disse menneskene og arbeidet de utfører, i sentrum av vår oppmerksomhet, sa paven.

LES MER: • Pave Frans åpner ikke for gifte prester og avviser kvinnelige diakoner