En ung kvinne fra Sri Lanka (20) som siden i fjor høst har vært elev på Sunnfjord folkehøyskole har forsvunnet og er meldt savnet av skolen.

Rektor ved folkehøgskolen Jon Olav Leira sier lørdag at skolen fredag kveld mottok meldinger som tyder på at kvinnen har kommet seg til Danmark.

– Vi har ikke fått bekreftet det fra henne selv, men vi har fått høre via det srilankiske miljøet at hun sannsynligvis er i Danmark. Vi vet at hun har familie i Tyskland, men vet ikke om hun forsøker å komme seg dit, sier Leira til Vårt Land.

Leira forteller at skolen er lettet over at kvinnen sannsynligvis har reist, og ikke funnet på noe dumt.

– Vi ble redde da hun bare forsvant. Derfor tok vi kontakt med politiet. Det er bedre med en leteaksjon for mye enn en for lite.

Ventet på hjemreise

Kvinnen ble sist observert på skolen rundt klokken 20:30 torsdag 13. august. Hun skal ha tatt med seg en stor bag med klær og toalettsaker.

Kvinnen begynte på skolen høsten 2019 og skulle avsluttet våren 2020, men har ventet på hjemreise på grunn av koronapandemien. 

Etter at stipendiatene hadde forsøkt og mislykkes i å finne henne torsdag kveld, valgte skolen å melde det inn til politiet. Natt til fredag samfaurte politiet, ansatte på skolen og lokale nærområdet uten hell. De hadde hjelp fra frivillige fra Røde Kors og Norske redningshunder.

Sunnfjord Folkehøyskole ligger i Førde og eies av Normisjon. 

Overraskende forsvinning - slo alarm tidlig

Kvinnen ble meldt savnet tre timer etter hun sist ble sett.

Leira forteller at skolen slo alarm såpass tidlig fordi de fant det overraskende at hun skulle forsvinne uten å si ifra. Kvinnen har ingen annen kjent tilknytning til området enn at hun er elev på folkehøyskolen.

Den savnede kvinnen er om lag 160 centimeter høy og var trolig iført blå sko, rosa bukse og sort jakke da hun forsvant.