Politikk

Pappa Ropstad kjenner ikke igjen bildet som tegnes av sønnen

(Gardermoen): Det har stormet rundt Kjell Ingolf Ropstad siden KrF sa ja til regjeringsplattformen. Faren hans, KrF-nestor Bjørn Ropstad, synes kritikken er urimelig.

– Det er tøft å stå i mediekjøret, å bli tillagt ting. Det er det ikke noen tvil om, sier Bjørn Ropstad.

Han er far til KrF-nestleder og nyslått barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad, og mangeårig ordfører i Agder-kommunen Evje og Hornnes.

Det har stormet rundt sønnen etter at KrF med knappest mulig flertall godtok Granavollplattformen og gikk inn i Erna Solbergs regjering.

LES OGSÅ: KrF støttet Ropstad med stående applaus

Urimelig kritikk

Vårt Land treffer Ropstad senior på KrFs landskonferanse, KrFs årlige stormønstring for partigrasrota på Gardermoen.

Så en del av kritikken oppleves urettferdig eller feil?

– Ja. Det har blitt tegnet et bilde av Kjell Ingolf som jeg ikke kjenner meg igjen i. Det føles litt rart. De som kjenner miljøet han kommer fra, tror jeg har en annen oppfatning av ham.

Ropstads forsvar for forbud mot selvbestemt tvillingabort i partilederdebatten – «klarer man én så klarer man to» – førte til mørkemannstempel i avisinnlegg og kommentarfelt. Det samme gjorde hans nei til å gå i Pride-paraden.

Lørdag meldte så Klassekampen at frimenigheten Ropstad går i er knyttet til et forum som ønsker å «formidle tro på at endring i seksuell orientering er mulig.» Samme dag tok Ropstad avstand fra seksuell reorientering i et innlegg på Facebook.

Saken følger Vårt Lands avsløring av at tre av fire KrF-topper i Barne- og familiedepartementet, som nå styrer religionspolitikken, er med i frimenigheten Oslo Misjonskirke Betlehem.

LES OGSÅ: Tre av de fire KrF-erne som skal meisle ut ny religionspolitikk tilhører samme frimenighet

– Blir litt voldsomt

På spørsmål fra Vårt Land om medietrykket mot sønnen er urimelig, svarer en lavmælt Ropstad senior:

– Jeg skjønner at media har behov for å finne ut hvem han er og hvor han kommer fra. Kjell Ingolf er som folk flest. Han er en veldig jordnær type, som står med begge beina godt plantet på jorda og er veldig trygg på det han holder på med. Jeg er veldig stolt av ham. Jeg tror han tåler dette, men det er tøft.

Likevel: Bjørn Ropstad synes deler av kritikken og vinklingene i media blir «litt voldsomt»:

– Jeg har ikke lest Klassekampens artikkel om Kjell Ingolfs menighet, men tror det blir feil å koble ham til det.

Selv svarte sønnen:

«Jeg kjenner ikke til detaljene i dette arbeidet, eller at Misjonskirken er knyttet til dem. Det at jeg går i en kirke betyr ikke at jeg er enig i alt som sies eller gjøres knyttet til kirken eller organisasjoner som kirken er tilknyttet. Jeg vil ha et romslig samfunn der det er plass til alle».

LES OGSÅ: Venstres abortrevers kan møte veggen

Bollestad: – Går «fadosten» ikke an

Fredag ga også fungerende partileder Olaug Bollestad beskjed om at hun syntes kritikken mot nestlederen gikk for langt:

– Det er grådig urettferdig. Ropstad har vist mot – han tør å stille opp i og ta vanskelige debatter. Men som samfunn går vi i grøftene. Den påkjenningen han er blitt utsatt for, er nærmest umenneskelig. Skal vi ha folk i politikken, må samfunnet tenke igjennom hvordan de behandler unge folk. Det går «fadosten» ikke an, sa Bollestad.

I sin tale til landskonferansen lørdag formiddag manet Bollestad partifellene til å samles om politikken som forener dem etter en opprivende retningsstrid. Men hun ba også partifeller som sto på blå side om å gi dem som er skuffet tid.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk