Nyheter

KrF støttet Ropstad med stående applaus

(Gardermoen): Et KrF på jakt etter å gjenvinne kreftene jublet for kommende seire i regjering – og ga lang og stående applaus til en nestleder i mediemotvind.

I fungerende KrF-leder Olaug Bollestads innledning under den store lokalkonferansen på Gardermoen, kom det en revy av seierssaker fra programmet til regjeringen KrF nå er en del av.

Men den lengste applausen ble utstedt til barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad:

– Nå har Norge fått den beste barne- og familieministeren vi kunne få, vår egen Kjell Ingolf Ropstad, sa Bollestad.

Delegater reiste seg og ga sterk applaus i nær et minutt.

– Vi er utrolig stolt av deg, vi er glade i deg og står bak deg. Dette er det utrolig viktig å si, sa Bollestad til de over 400 deltakerne på den store KrF-konferansen.

LES OGSÅ: Bollestad parkerer lederdebatt – tar oppgjør med «umenneskelig» pressekjør.

«Vi støtter og backer ham»

Ropstad har denne uken stått i hard motvind fra media, debattanter og opposisjonspolitikere. Han er fremstilt som kvinnefiendtlig og konservativ, og har fått pepper for innstrammingen i praksisen om tvillingabort. Men han er også blitt jaget for KrFs politikk generelt.

Parlamentarisk nestleder, Hans Fredrik Grøvan, tolker støtteapplausen slik:

– Dette var en veldig sterk støtte til ham som person, politiker og representant for KrF i den sterke motvinden han har stått i de siste dagene og den veldig urimelige kritikken han har fått. Folk ønsket å si i fra om at dette finner vi oss ikke i. Vi støtter ham og backer ham, sier Grøvan.

Ropstad selv sier dette til Vårt Land:

– Det var en god start som ny statsråd. Jeg har jo opplevd stor støtte og gode tilbakemeldinger fra hele partiorganisasjonen. Det har varmet i en uke som har vært ganske heftig.

Bollestad forsvarte abortinnstramming

KrFs lokalkonferanse er den første større samlingen i partiet etter at KrF ble regjeringsparti. I partilederens tale vanket det hyllende omtale av også de andre statsrådene og satsingsfeltene nå KrF får. Selv er hun blitt landbruksminister – et felt der KrF har fått ros fra Bondelaget for gjennomslagene i regjeringsplattformen.

KrF-lederen ga et tydelig forsvar for merkene som partiet har satt i regjeringsprogrammet for de to og et halvt kommende årene. Om innstrammingen i adgangen til tvillingabort, sa hun:

– Det er viktig å minne om: Selvbestemt tvillingabort var ikke lov frem til 2016. Norge er eneste land i Europa som tillater dette. Det fremstilles som om kvinners rettigheter vil bli utradert. Snakk om å snu ting på hodet. KRF-ere: Dette er viktige gjennomslag. Hvorfor? Fordi tvillinger hører sammen.

Bollestad fastslo også at KrF vil benytte sin nye vetorett i bioteknologipolitikken til å stoppe assistert befruktning for enslige, eggdonasjon, mitokondriedonasjon og den såkalte NIPT-testen.

LES OGSÅ: – Spesielt at Grande undergraver en regjeringskollega

Forsoningshelg?

I salen på Gardermoen denne helgen sitter det delegater som hadde stikk motsatt syn i striden om veivalg i fjor høst. Både Bollestad og andre av partiets topper håper at landskonferansen kan bli en ny start. De håper samling om politiske gjennomslag kan lege splittelsen.

Men så sent som forrige torsdag var KrFs landsstyre igjen delt på midten om regjeringsprogrammet og deltakelsen i samarbeid med Høyre, Frp og Venstre.

– Det må vi ikke skyve under teppet. Det må være takhøyde for uenighet i KrF. Det må være rom for usikkerhet. Vi må være rause med hverandre – og gi hverandre tid, sa Bollestad og fortsatte:

Jeg har en oppfordring til oss alle: Det er nå vi må finne sammen – og vi må ikke tillegge hverandre motiver, men må huske: Hvorfor er vi med i KrF? Vi må holde sammen om det som forener oss.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter