Det er nettverket We are not numbers som står bak. Konserten sendes via nettet samtidig som Eurovision-finalen lørdag, og den er også bygd opp slik at artister konkurrerer mot hverandre. Artister fra flere land skal opptre i tillegg til de palestinske artistene, men arrangørene har ikke ønsket å oppgi navnene på disse i frykt for at de da vil bli nektet inngang til landet. Lørdag er det kjent at blant annet de norske artistene Nosizwe og Sofian skal delta. Blant andre internasjonale navn er den britiske musikeren og komponisten Brian Eno.

– Jeg er stolt og glad for å delta selv om Eurovision sikkert får flere seere. For oss palestinere handler det om å få vise at vi fortsatt er her, sier artisten Shahd Salamah til NRK.

– Eurovision utnyttes for å skjule realiteten. Den militære og kulturelle undertrykkelsen av det palestinske folk hvitvaskes mens Israel stadig spiser seg mer inn på palestinsk land, sier Abdulfattah Abusrour, en palestiner som driver et kultursenter og er medarrangør for konserten lørdag.

De to mener Israel bruker Eurovision-finalen som et propagandaverktøy for å forsøke å hvitvaske seg. At finalen går i Israel har vært omstridt – enkelte land, som Tyrkia, valgte å ikke delta fordi de ville boikotte arrangementet og flere av finalistene skal ha vurdert det samme, men ingen har trukket seg.

I Norge har mange oppfordret til boikott av Eurovision-finalen, blant annet flere politikere og hiphopduoen Karpe, mest kjent under sitt tidligere navn Karpe Diem. Flere utenlandske artister, mest kjent blant dem Roger Waters fra Pink Floyd, har oppfordret til det samme og er støttespillere av Globalvision-konserten.

I de palestinske områdene har det vært flere protester mot Israel i forbindelse med arrangementet og flere konserter er avholdt.