Nyheter

Overlevde lynsjing

Ved å gjemme seg i et kloakkanlegg unnslapp Jean Claude Niyonzima flere titalls rasende opprørere i Burundi.

– Opprørerne gikk målrettet til huset hans, fant ham og begynte å slå ham med stokker og steiner, sier Jerome Delay, fotograf for Associated Press, til Time Magazine.

LES MER: Solheim: Det står respekt av Aril

Skarpe skudd

Mobben mistenkte Jean Claude Niyonzima for å være medlem av regjeringspartiets militante ungdomsfløy. Ifølge fotografen skal Niyonzima ha forsøkt å komme seg unna flere ganger mens han ble slått, sparket og steinet i Burundis hovedstad Bujumbura torsdag. Til slutt klarte han å rømme ned i et kloakkanlegg og i siste liten kom militæret den blodige og hjelpeløse mannen til unnsetning.

– Opprørerne blir stadig mer organisert og har begynt å bruke skarpe skudd. Det er ingen som vet hvordan dette vil ende, sier Delay til Time.

Det tok imidlertid bare noen minutter før mobben fant et annet offer litt lenger opp i gaten. Der ble en uidentifisert mann mishandlet til døde.

LES OGSÅ: Frykter etnisk voldskaos

Følg oss på Facebook og Twitter!

Svært urolig

Lørdag beordret regjeringen i landet demonstrantene til å stanse sine protester. Regjeringen krever også at demonstrantene i løpet av de neste 48 timene fjerner barrikadene de har satt opp i hovedstaden, melder NTB.

Minst 17 mennesker er drept i kampene mellom rivaliserende grupper og sikkerhetsstyrker siden 25. april. Valget på ny president skal avholdes den 26. juni. Den afrikanske union (AU) advarte torsdag om at situasjonen i landet er for urolig til at det kan avholdes valg nå.

LES OGSÅ: Frelst av Aril Edvardsen – nå skaper presidenten frykt

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter