Kirke

Opptatt av barn og unge

Karin-Elin Berg mener at Den norske kirke må tilpasse seg et samfunn som blir stadig mer heterogent.

Hvem skal styre Den norske kirke de neste fire årene? Frem til kirkevalget 8. og 9. september presenterer vi den øverste kandidaten på hver av listene til bispedømmeråd og kirkemøte.

Navn: Karen-Elin Berg

Alder: 41 år

Liste: Åpen folkekirke

Bispedømme: Borg bispedømme

– Man skal stemme på Åpen folkekirke hvis man ønsker en kirke der alle er like velkomne, enten man kommer til kirken ofte eller sjelden. Vi vil også jobbe for at ingen skal være utestengt fra kirken på grunn av sin legning, sier Karin-Elin Berg, førstekandidat for Åpen folkekirke i Borg bispedømme.

Berg er 41 år, ugift og har en datter på seks år. Hun jobber som festningsforvalter i Fredrikstad.

Berg har vokst opp i den lokale menigheten i Gamlebyen i Fredrikstad. Hun sang i barnekoret fra hun var fem år og ble fast tekstleser da hun gikk på barneskolen.

– Siden var jeg med som ungdomsleder og ­leder for søndagsskolen før jeg flyttet til utlandet og senere til Oslo som student. I Oslo ble jeg valgt inn i menighetsrådet og siden i bispedømmerådet. Totalt har jeg nå sittet 14 år i menighetsråd og 10 år i bispedømmeråd og Kirkemøtet.

LES MER: Den store guiden til kirkevalget

To likestilte syn

– Hvorfor har du valgt å stå på liste?

Jeg har blitt veldig engasjert i kirkepolitikk gjennom de vervene jeg har hatt de siste årene. Kirken er i en fase hvor det skjer mange endringer og hvor vi kan være med å påvirke utviklingen. Jeg ønsker å bidra til det, og derfor har jeg takket ja til gjenvalg.

– Hvorfor skal folk stemme på deg?

– Selv synes jeg vedtaket om to likestilte syn på likekjønnet vigsel er godt og det er i tråd med det jeg gikk til valg på for fire år siden. Videre er jeg opptatt av hvordan kirken tar imot barn og unge, og ønsker at vi skal ha et tilbud som oppleves relevant i deres hverdag. Når det gjelder kirkeordning, så er jeg opptatt av at vår organisering må ­
støtte opp under kirkens oppdrag.

Et sted å høre til

– Hva mener du er de viktigste utfordringene for kirken i dag?

– Kirken må tilpasse seg et samfunn som blir stadig mer heterogent. Det kan være vanskeligere enn tidligere å nå frem med kirkens budskap i en hverdag der mye formidles gjennom korte meldinger på sosiale medier. Vi må løse denne kommunikasjonen slik at også de nye generasjonene opplever at kirken er et sted de kan høre til, og som kan gi dem støtte i ulike faser i livet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke