Nyheter

Nytt nei til muslimsk grunnskole i Oslo

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner sier skolen ikke vil fremme integrering.

I 2017 søkte Den muslimske Grunnskole om å bli godkjent som friskole med rett til statstilskudd. Utdanningsdirektoratet avslo søknaden i vår, og skolen klaget Utdanningsdirektoratets vedtak inn for Kunnskapsdepartementet.

Her er konklusjonen nytt avslag: Stiftelsen får ikke starte grunnskole i Oslo. Avslaget begrunnes blant annet med hensynet til språkopplæring og integrering.

– Vi har avslått søknaden fordi skolen ikke oppfyller lovens minstekrav om læreplaner, og av integreringshensyn, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).

LES MER: Setter privatskolerekord

Likeverdig tilbud

Han framholder at regjeringen legger vekt på å fremme integrering og hindre segregering og sier det særlig er viktig at alle barn får et likeverdig opplæringstilbud og lærer godt norsk, slik at de har gode forutsetninger for deltakelse i utdanning, arbeids- og samfunnsliv.

Svekker integreringen

– Skolen er en av samfunnets viktigste felles arenaer, der elevene kan knytte sosiale bånd til andre barn med ulik bakgrunn. Den muslimske friskolen vil svekke forutsetningene for språkopplæring og fellesskap med andre norske barn, sier Sanner.

LES MER: Statsråd fillerister Aps privatskoleendring

Andre avslag

Skolen søkte første gang om godkjenning i 2015, men også da ble det nei.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter