Nyheter

Ny forlagssjef i Verbum

Som ny forlagssjef i Verbum vil Hans Johan Sagrusten skjerpe jakten på digitale produkter til yngre mennesker. Men først skal hans nye Historia om boka ut.

Onsdag 19. juni meldte Bibelselskapet at Hans Johan Sagrusten er ny forlagssjef i Verbum Forlag. Han starter i jobben 1. august. Verbum Forlag er Bibelselskapets forlag.

Som mangeårig medarbeider i begge selskapene, har Sagrusten bidratt både som bibeloversetter og forfatter. Han har skrevet bøker som Det store puslespillet og Rik Bibelbruk, og til høsten er han aktuell med ny bok på forlaget han da er sjef for.

LES OGSÅ: Sagrusten skrev spenningsbok om Norges vakreste bok

I anledningen bokåret, og lenge før det var aktuelt å søke jobb som forlagssjef, fikk Sagrusten spørsmål om å skrive bokas historie. Det er blitt til Historia om boka. Hvorfor bøker og ikke skriftruller? Hva har moderne lesebrett med antikkens skrifttavler å gjøre? Og hvorledes var den moderne boka blitt, om ikke trykkingen av Bibelen ble drivkraften bak den teknologiske utviklingen? Det er spørsmål Sagrusten tar opp i boka.

Digitalisering

Siden Anne Veiteberg gikk av som forlagssjef i 2017, har Verbum vært ledet av innleid forslagssjef Tord Langmoen. Forlaget var også gjennom en nedbemanning og stor utskifting av medarbeidere. I dag er staben på drøye seks årsverk. Det er alle folk som Sagrusten kjenner godt fra omgang i samme kontorlandskap.

– Jeg gleder meg til å jobbe sammen med en stab av dyktige folk. Utfordringen er som for andre kristne forlag at salget går ned. Det gjør at vi må finne nye inntjeninger, sier Sagrusten.

– Hva peker seg ut?

– Digitale produkter er et must, og en satsing på ungdom. Derfor vil utgivelser til trosopplæring og skolebruk være ekstra aktuelle, svarer Sagrusten.

Skjønnlitteratur

Ellers viser han til generalsekretær i Bibelselskapet, Paul Erik Wirgernes, som formulerer målsettingen om «å videreføre Verbum som et offensivt og ledende kristent forlag».

– Med Hans Johan som leder får Bibelselskapet en erfaren forfatter, en dyktig teolog og en engasjert formidler, som kjenner Verbum Forlag godt, uttaler Wirgernes i en pressemelding.

LES OGSÅ: Forlagsstaben som nesten forsvant

Å videreføre Verbum er for Sagrusten tett forbundet med forvaltningen av bibeltekst og litteratur som støtter opp om lesningen av Bibelen.

– Jeg gleder meg også til å gi ut bøker som i vid forstand tolker, åpner og aktualiserer Bibelens univers for mennesker i dag.

– Verbum har i varierende grad satset på skjønnlitteratur. Hvilken satsing vil vi se fra din side?

– Forlaget har en stab av forfattere som jeg er glad vi kan fortsette med. Jeg håper også vi skal klare å hente inn flere og gjerne skjønnlitterære stemmer. Men dette er spørsmål jeg må komme tilbake til når jeg er i gang, sier Sagrusten.

---

Hans Johan Sagrusten (49)

  • Teolog og forfatter.
  • Bosatt i Spydeberg.
  • Aktuell som nytilsatt forlagssjef i Verbum der han begynner 1. august.
  • Er i dag bibelbrukskonsulent i Det Norske Bibelselskap.
  • Synger i Oslo domkirkes guttekor.

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter