Kirke

Ny DELK-menighet i Nord-Norge

DELK Nord har blitt tatt opp som fullverdig medlem i Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn.

– Det er en stor glede for DELK å ta DELK Nord opp i vårt kirkefelleskap, sier Bertil Andersson, tilsynsmann i Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn (DELK)

Det evangelisk-lutherske kirkesamfunns (DELK) hovedstyremøte i april vedtok å ta opp DELK Nord som fullverdig DELK-menighet, ifølge Underveis, DELKs menighetsblad.

Å være en fullverdig DELK-menighet betyr at man registreres som en av DELKs menigheter. Man kan da være medlem i den lokale menigheten.

– Det blir også startet en prosess med å tilrettelegge for sin egen lokale prest slik at en kan følge opp lokale medlemmer, med samtale, gudstjenester og sakramentsforvaltning, sier Andersson.

Skal ansette prest

Foreløpig står medlemslisten i DELK Nord av 36 personer. Budsjettet er vedtatt og målet er å ansette en prest i 40 prosent stilling, skriver Underveis.

Menigheten er av ny dato og har sin opprinnelse da medlemmer av DELK Østfold flyttet hjem til Alta i 2012.

Etter hvert ble det avklart en prøveordning med DELK sentralt, som sendte forkjellige prester til samlingene. De siste årene har tyngdepunktet i DELK Nord dreid seg mot Nodreisa kommune – hvor menighetens samlinger skjer i dag.

Erfaringer fra SENDT

Andersson sier at DELK sentralt har trukket på erfaringene fra menighetsplatning-felleskapet SENDT. Etter etableringen skal DELK Nord nå velge fast menighetsstyre og eldste på linje med DELKs medlemmer.

LES MER:

• Bertil Andersson har vært rørlegger og misjonær, og menighetsprest i to år i Norges eldste lutherske frikirkesamfunn. Nå blir han øverste ­leder.

Fikk kall fra Gud om å bli prest i DELK

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Mattis C. O. Vaaland

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke