I fjor mistet KrF 2.147 medlemmer og ved nyttår hadde partiet 23.802 medlemmer. 2.893 meldte seg inn, mens 6.883 forsvant ut av medlemslistene, halvparten som følge av en opprydning og nye rutiner. I 2018 ble 715 strøket på grunn av dødsfall, alder og sykdom, 1.861 av politiske årsaker og 946 medlemmer oppga ingen årsaker, skriver VG.

Til sammen de siste to årene har partiet mistet 1.316 medlemmer til dødsfall, alder og sykdom. Det er i underkant av én av fire av alle utmeldelser, om man trekker fra de medlemmene som har blitt automatisk strøket fra medlemslistene det siste året på grunn av nytt regelverk for personvern.

– Rent generelt kan jeg si at vi har observert at KrF er sterkere hos de eldre enn hos de yngre, og det har de vært lenge, sier Thore Gard Olaussen, daglig leder i Respons Analyse, som har utført de siste VG-målingene.

KrFs lederkandidat Kjell Ingolf Ropstad mener ungdommen blir viktig for partiet i tiden som kommer.

– Av 4.000 listekandidater som stiller opp, så er 500 KrFU-ere og under 33 år. Jeg tror at det å bygge på KrFU-erne blir en av de viktigste jobbene fremover, sier Ropstad til VG.

(©NTB)