Nyheter

Nekter å ta islamdebatten på bakrommet

Lederen i Islam Net ønsker å diskutere med sine meningsmotstandere bak lukkede dører. – Vi har ikke rett til å ekskludere samfunnet fra debatten, svarer Shoaib Sultan.

– Det er et samfunnsmessig problem som involverer hele samfunnet, sier Sultan om de siste ukenes opphetede debatt om hvem som skal ha rett til å definere islam i Norge.

LES OGSÅ: Forsker: – Ingen assosiasjoner til jihadister eller voldelige, militante grupper.

Sammen med Linda Noor, leder i Minotenk; og Ali Chisti, sønn av Norges første imam, har Sultan flere ganger vært ute i offentligheten og kritisert synspunktene til leder i Islam Net, Fahad Quereshi.

LES OGSÅ: Nå vil Islam Net-lederen ha dialog

Verbal jihad

Lørdag toppet ordskiftet seg da Islam Net-lederen i en Youtube-video holdt en timeslang monolog mot de tre samfunnsdebattantene og oppfordret sine tilhengere til «verbal jihad».

Tirsdag gjorde Quereshi en helomvending: Han ber nå om «dialog og fred», og ønsker å ta resten av samtalen bak lukkede dører. I et blogginnlegg takker Shoaib Sultan for invitasjonen, men på bakrommet vil han ikke.

LES OGSÅ: – Bør være forsiktig med aggressiv språkbruk

Dempe debatten

– I den grad man skal finne forsoning, så må det skje mellom de involverte parter, og i dette tilfellet er de involverte partene hele samfunnet og ideologien til Islam Net. For dette formålet kan det ikke forventes at man går bak lukkede dører og prøver å finne en løsning, som til syvende og sist ikke betyr noe annet enn å dempe debatten, skriver han.

Linda Noor skriver på Facebook-siden sin at «hun signerer denne», med henvisning til Sultans blogginnlegg.

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter