Nyheter

Misjonærer arrestert under fotball-VM

Til tross for at misjonærer ble arrestert, mener amerikanske organisasjon at misjonsframstøtet under fotball-VM var en suksess.

– Folk er opprømte, og det har gitt oss gode muligheter til å spre vårt budskap, sier Pavel Tokarchuk, leder for Mission Eurasias Russland-kontor, i en pressemelding fra misjonsorganisasjonen.

Som tidligere Vårt Land tidligere har skrevet, har Mission Eurasia benyttet seg av fotball-VM til å omgå restriktive lover mot misjonering i Russland.

Organisasjonen meldte før mesterskapsstart at de hadde ambisjoner om nå 3 millioner mennesker, men det kan se ut som om dette målet var altfor optimistisk. Ved å vise fotballkamper i 400 russiske kirken melder organisasjonen å ha nådd 10.000 fotballsupportere. I tilegg hevder de å ha delt ut 500.000 brosjyrer med religiøst innhold.

LES MER: De amerikanske misjonærene hadde høye ambisjoner før VM.

Arrestasjoner

I forkant av mesterskapet la misjonærene sin lit til at russiske myndigheter ikke ville slå ned på misjonsvirksomheten av frykt for negativ presse. Det kan nå se ut som om spådommen ikke slo an.

Tre grupper med misjonærer skal ifølge nettsted Christianity Today ha blitt anholdt i henholdsvis Moskva, Kaliningrad og Jekaterinburg. Gruppenes misjonsmateriale ble beslaglagt, men misjonærene selv har blitt løslatt. Likevel melder nettstedet om frykt for hvilke rettslige følger arrestasjonene vil få for misjonærene etter at VM er over.

Etter at den såkalte Yarovaya-loven ble vedtatt i 2016, har evangelisering vært forbudt utenfor statsautoriserte kirkebygg i Russland. Brudd på loven har til nå blitt straffet med bøter eller deportasjon.

LES MER: Gud får ære for så mangt.

Fortsetter etter VM

Ifølge Christianity Today vil Mission Eurasia fortsette misjoneringen i Russland, selv etter at fotball-VM er over.

Blant annet har de planer om å opprette opp mot 1800 bibelgrupper, med en anslått rekkevidde på 15.000 mennesker.

Private bibelgrupper har tidligere blitt slått hardt ned på av russiske myndigheter, og i 2017 ble Jehovas Vitner stemplet som ekstremister, oppløst og fratatt all eiendom.

Mission Eurasia har ikke kommentert risikoen ved deres nye prosjekt.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter