Nyhet

«Flommen på Sørlandet er Guds straffedom over denne lands­delens homofile orgier». Slik åpner et innlegg på den satiriske bloggen «Smyrna menighet». Innlegget har skapt sterke reaksjoner i sosiale medier de siste dagene, og bloggen har hatt 132.000 sidevisninger.

«Gud har nå varslet folket på Sørlandet og langs kyststripa at de må straffes for sine homofile og lesbiske orgier. Det er derfor han har sendt denne flommen for å vaske Sørlandet, dets jorder og dets svaberg ren for homofile og lesbiske orgier», fortsetter innlegget.

Flere har trodd det er en ­reell menighet som står bak, og mange har vært sinte. Blant reaksjonene er kommentarer som «Denne­ bloggen burde vært slettet. 
Trakassering av uskyldige mennesker», «Enda et bevis på at 
religion er skadelig for menneskeheten. Religion mani­pulerer, truer, mishandler, jukser og dreper», og «Jeg vil oppfordre den hjernevaskede menigheten om å holde kjeft, og eventuelt 
la ­deres Gud ta seg av straffe-
saker». Bloggeren selv sier bloggen er et spark mot fordommer og idioti.

– Dette innlegget kunne vært skrevet i fullt alvor av personer som har disse meningene, men nå har jeg kommet dem i forkjøpet og latterliggjort det, sier bloggeren til Vårt Land.