Politikk

Mener nytt nettverk splitter

Blå tillitsvalgte i KrF kritiserer røde partifeller bak nettverket Drivkraft – og Hareide for tale på konferansen deres.

Bilde 1 av 3

Dagbladet meldte mandag at KrF-ere som stod på blå side i fjorårets opprivende retningsstrid reagerer på opprettelsen av Drivkraft – kristendemokratisk nettverk. De ville imidlertid ikke uttale seg.

Knut Arild Hareide skal tale på Drivkrafts første konferanse. Han har sagt at han ikke har fått noen negative reaksjoner fra partifeller på det.

Nå tar derimot Marie Ljones Brekke fra Rogaland KrF til motmæle. Hun er vararepresentant på Stortinget.

– Jeg tror partiet er best tjent ved at vi står sammen om det som er vedtatt på landsmøtet. Når prosesser går er det bare fint å jobbe for sin sak, men det har aldri tjent partiet at man ikke samler seg etter at vedtak er fattet. Derfor mener jeg at det er svært uklokt med slike initiativ. Vi må stå sammen om det prosjektet vi nå går inn i dersom vi skal lykkes, skriver Brekke i en tekstmelding til Vårt Land.

LES OGSÅ: Hareide-venner lager nettverk og konferanse

– Uklokt av Hareide

I torsdagens Dagsavisen tar to andre blå KrF-tillitsvalgte bladet fra munnen. De er også kritiske til at Knut Arild Hareide skal tale på Drivkrafts konferanse i februar.

– Når Knut Arild velger å delta, viser det at han ikke har tatt innover seg hvor splittende dette initiativet er. Jeg synes han opptrer uklokt. Jeg vet om mange som synes det er problematisk med Drivkraft, og mange av dem reagerer sterkt, sier Eivind Skår, sentralstyremedlem i KrFU.

– Jeg synes hele opprettelsen er veldig uklok og at han ikke burde ha stilt, sier Anne Ma Timenes, fylkestingsmedlem i Vest-Agder.

Timenes var blant de skarpeste kritikerne av at Hareide anbefalte KrF å søke regjeringsmakt med Ap og Sp i fjor høst.

Bak Drivkraft og konferansen står en gruppe røde KrF-ere. Ingen av dem har sentrale posisjoner.

LES OGSÅ: Hareide ikke bekymret for at nettverk splitter

– Velger å stole på arrangørene

KrFU-leder i Rogaland, Jonas Andersen Sayed, var en markant blå stemme under retningsstriden og sto bak Facebook-siden «Erna er best med KrF».

Han har «ikke kjempesterke meninger om Drivkraft».

– Jeg har fått med meg at det har vært litt reaksjoner, men velger å stole på det arrangørene sier, at det ikke er et forsøk på omkamp, sier Sayed til Vårt Land.

Han stusser derimot litt over at Drivkraft sammenligner seg med Oslo Symposium:

– Drivkraft har en tydelig forankring i KrF. Oslo Symposium er det Norge IDAG som driver. De har ikke samme partitilknytning. Jeg har ikke noe sterkt forhold til Oslo Symposium.

Ikke parti-i-parti

Sayed håper Drivkraft ikke blir et «parti i partiet» og at senere veivalg tas i KrFs organer – «ikke kommer med utgangspunkt i sånne nettverk».

Han synes det er greit å søke å holde «sentrum/venstre-prosjektet i live», så lenge KrF-ere som er aktive i Drivkraft fortsetter å engasjere seg i partiet og støtter opp om retningen KrF går i nå.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk