Nyheter

Mannen som angrep koranbrenneren hylles

Sosiale medier har stått i fyll fyr etter koranbrenningen i Kristiansand for vel en uke siden. Den første mannen som angrep SIAN-leder Lars Thorsen, hylles som en helt.

Muslimer i flere land har reagert kraftig på at en utgave av Koranen ble satt fyr på da Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) hadde markering i Kristiansand 16. november. Den første mannen som prøvde å stoppe brenningen blir mye omtalt i sosiale medier

«Voldsmann» og «helt»

Muslimer hyller han som en helt og kaller ham «koranforsvareren», mens han på nettstedet Resett.no omtales som «voldsmannen». Han prøvde først å rive Lars Thorsen overende og sparke til ham før han ble lagt i bakken av politiet selv og ført bort.

Dette skjedde etter at SIAN-profil, Arne Tumyr, først kastet Koranen i en søppelbøtte. Før markeringen hadde politiet gitt beskjed om at de ikke ville tillate at Koranen ble brent.

Ambassadør tar avstand fra brenningen

Norges ambassadør til Pakistan, Kjell-Gunnar Eriksen ble lørdag 23. november kalt inn på teppet i Pakistans utenriksdepartement for å forklare seg om hendelsen. Pakistan understreket at brenningen har såret 1,3 milliarder muslimer i verden, ifølge NRK. Også Tyrkia har som land reagert sterkt på brenningen.

Dagen før la Eriksen ut en melding på Twitter der han skrev at «Norges regjering tar sterk avstand fra koranbrenningen i den høyreorienterte demonstrasjonen i Kristiansand».

Flere gir ambassadøren kritiske kommentarer

«Politiet stoppet demonstrasjonen av sikkerhetsgrunner. I Norge har alle rett til å tale fritt og til å praktisere sin religion uten å bli trakassert», skrev også ambassadør Kjell-Gunnar Eriksen i Twitter-meldingen.

Eriksen blir møtt med kritiske kommentarer i tråden under meldingen. Flere peker på at politiet ikke grep inn da Koranen ble påtent, men først da motdemonstranter angrep Lars Thorsen.

Emneknaggen #BoycottNorway sprer seg

En tar til orde for at Pakistan bør bryte alle diplomatiske og økonomiske bånd med Norge. Han bruker emneknaggen #BoycottNorway som på kort tid har spredt seg på nettet. Flere uttrykker at Eriksen, som Norges representant bør forlate Pakistan.

I kommentar-tråden etter ambassadørens tweet er det også en som mener at Pakistan ikke er noe bedre da de i 2010, under karikaturstriden, satte fyr på Norges flagg. En annen tar til orde mot «jødepropagandaen som framføres over hele verden for å ydmyke islam»

LES MER OM KORANBRENNINGEN:

The Norwegian government strongly disapproves of the Quran burning in the right-wing demonstration in Kristiansand. The police stopped the demonstration for security reasons. In #Norway everyone has the right to free speech and to practice their religion without being harassed

Muslimske ledere anmelder SIAN etter koranbrenningen

Politiet har opprettet sak mot SIAN etter koranbrenning

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme er journalist i Vårt Lands nyhetsavdeling.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter