Nyheter

– Må holde
 fast på
 bistand

Kirkens Nødhjelp mener Norge er moralsk forpliktet på å følge opp bistand.

Margrethe Volden i Kirkens Nødhjelp deler kritikken om at Norge og det internasjonale samfunn verken har lykkes i å stabilisere Afghanistan eller skape langsiktig vekst i kampen mot fattigdom.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

– Åpenbart mislykkes

– Intensjonene om å styrke afghanske myndigheter og gjøre dem i stand til å levere sikkerhet og utvikling til sitt eget folk har åpenbart mislykkes. Det betyr ikke at vi kan gi opp bestrebelsene både på å bedre de statlige strukturene og forholdene for sivilbefolkningen, sier Volden.

LES OGSÅ: Dødens sesong har startet i Middelhavet

– Kan gi dramatiske konsekvenser

Hun understreker at det vil få dramatiske konsekvenser dersom Norge og det internasjonale samfunn gir opp og trapper ned den humanitære innsatsen i Afghanistan:

– Tross problemene har Kirkens Nødhjelp sammen med våre lokale samarbeidspartnere i Afghanistan bidratt til å forbedre levekårene for afghanere, særlig på landsbygda og spesielt for kvinner. Mange prosjekter har bidratt til å bedre inntektene, vi har fått lys i hjemmene ved solcellepaneler og skaffet mange tilgang til trygge vann- og sanitærforhold, sier Volden.

LES OGSÅ: Bildet av 15 års mislykket kamp mot Taliban

– Sivilsamfunnet må få makt

Hun mener noe av det viktigste videre blir å videreføre et arbeid med lokale fredskomiteer, samt ikke minst bidra til å styrke sivilsamfunnet så det får større innvirkning og makt til å stille landets myndigheter til ansvar.

LES OGSÅ: Jens Stoltenberg mener Norge har bidratt til å hindre terror i Afghanistan

Les mer om mer disse temaene:

Geir Ove Fonn

Geir Ove Fonn

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter