Det bekrefter leder Liv Gustavsen i Viken Frp overfor Drammens Tidende.

Hovengen har vært medlem av fylkesstyret, men er permittert i seks måneder. Det betyr også at han ikke kan stille til gjenvalg i fylkeslaget i mars 2020.

Etter moskéangrepet i Bærum ble det økt oppmerksomhet om Frp-medlemmer som har vært aktive i Stopp islamiseringen i Norge (SIAN). Frp-leder Siv Jensen har gjort det klart at dette ikke er forenlig med å være aktiv i partiet. NRK identifiserte 28 listekandidater fra Frp som var aktive på SIANs Facebook-side.

Hovengen har i et innlegg omtalt moskeer som «de mest desintegrerende meningsfabrikkene som barn og unge utsettes for i Norge», og gir uttrykk for at moskeer bør være forbudt.

Til Dagsavisen Fremtiden sier Ole Hovengen at han ikke er informert om suspensjonen.

– Dette var ukjent for meg. Jeg har vært på hytta en stund, men jeg trakk meg fra fylkesstyret selv for en ukes tid siden. Hvis det står i avisen, er det rart at jeg ikke har fått beskjed, sier Hovengen.

Lederen i Drammen Frp, Jon Engen-Helgheim, opplyser at Hovengen fortsetter i vervet som politisk nestleder i Drammen Frp.

Under valgkampen i august ble Frps listetopp på Nesodden, Jon Brungot, ekskludert fra partiet etter å ha vært aktiv i SIAN i flere år.

LES OGSÅ: Tre demonstranter innbrakt under SIAN-markering i Oslo.