Nyhet

– Hun er mer opptatt av sin karriere i Fremskrittspartiet enn av kristne verdier og velgere. Behandlingen av kirkeasylantene i Sunnhordland er lite lurt om hun ønsker å bevare sin status hos kristne velgere. Jeg tror hun bevisst markerer avstand for å posisjonere seg i Frp, sier Trine Overå Hansen, kommentator i den kristne ukeavisen Norge Idag, som tradisjonelt tilhører høyresiden i norsk politikk.

I februar gikk politiet inn i bede-
huset til menigheten Nytt Liv på Fitjar og hentet ut en afghansk familie. Familien har søkt om asyl fordi de er kristne konvertitter, men er ikke blitt trodd av utlendingsmyndighetene. Derfor søkte de om kirkeasyl i menighetsbygget. Politiet argumenterer for uthentingen med at bygget ikke er et kirkebygg, og at de dermed ikke har brutt kirkeasylet. Justisminister Sylvi Listhaug har sagt at hun har full tillit til politiets håndtering av saken, til massiv kritikk fra store deler av Kristen-Norge.

Hansen mener at dette bare er ett eksempel på at Listhaug ikke ønsker å være kristenfolkets røst.

– Det er ikke lenge siden hun gikk inn for homoekteskap. Det begrunnet hun med at verden har gått videre. Hun har også nylig tatt avstand fra TV-kanalen Visjon Norge. Hun vet hva hun gjør, så dette er bevisst distansering, sier hun.