Familien Hareide går i sommer fra fire til fem. Det er Her og Nå som melder om gladnyheten.

Knut Arild Hareide er for tiden i Washington på en parlamentariker-konferanse for Verdensbanken og IMF.

I en tekstmelding til Vårt Land skriver han at han ser fram til å bruke mer tid på familien. Hareide har levert fra seg stafettpinnen som KrF-leder, det tror han vil gjøre hverdagen som far annerledes.

– Jeg skal selvsagt til fulle skjøtte mine oppgaver som stortingsrepresentant – men både vil og må bruke mer tid på familien i tiden som kommer, skriver Hareide.

– Det gleder jeg meg til, skriver han.

Han tror de fleste som har tre barn vet at det blir både hektisk og givende uansett, men ser fram til å få litt mer tid enn det han hadde som partileder.

– Nettopp det at jeg har noe mer tid enn da jeg var partileder gjør at det kan bli noe enklere å få hverdagen til å gå opp, sier han.

Har delt bilde av datterens tegning på Facebook

Hans kone, Lisa Maria, uttaler til Her og Nå at hun også ser fram at Knut Arild Hareide skal være pappa uten partilederansvar.

– Vi gleder oss veldig, så det blir en fin sommer dette året. Vi er innstilt på å gå tilbake til bleieskift og våkenetter, og da er det ekstra godt å ha Knut Arild mer hjemme, sier Lisa Maria til Her og Nå.

På Facebook har Knut Arild Hareide lagt ut et bilde av datteren Sara som tegner et bilde av den utvidede familien Hareide.

På tegningen skinner solen og familien holder hender i rekke.

– Sara lar seg inspirere av familienyheten om at til sommeren skal hun bli storesøster til ei lita jente. Både små og store i familien gelder seg stort, skriver Hareide.