Verden

Likud-topp kaller tostatsløsning en illusjon

Gideon Saar, som håper å overta ledelsen av høyrepartiet Likud etter statsminister Benjamin Netanyahu i Israel, sier tostatsløsningen er en illusjon.

Saar er Netanyahus eneste utfordrer i ledervalget og har lenge markert seg som motstander av en palestinsk stat.

– Hele verden sier at en tostatsløsning er veien til en fredsavtale. Den holdningen hjelper ingen. Tostatsløsingen er en illusjon, sier Saar.

Flere tiår med forhandlinger basert på palestinernes krav om en egen stat, har ifølge Saar vist at tostatsløsning ikke er veien å gå.

Under en en konferanse i Israel i helgen anklaget Likud-politikeren palestinerne for å vise manglende vilje til å inngå kompromisser, til tross for det han kaller «svært sjenerøse tilbud» fra Israels side.

Saar anklaget videre Netanyahu for å ha holdt fast ved tostatsløsningen altfor lenge, selv om den israelske statsministeren gjentatte ganger de siste årene har sagt at forholdene ikke lenger er til stede for opprettelse av en palestinsk stat.

Netanyahu er tiltalt for bestikkelser, svindel og tillitsbrudd, er under økende press fra sine egne og har derfor gått med på å holde nytt ledervalg i Likud.

Han selv og Saar er de eneste kandidatene når partiets medlemmer skal si sitt 26. desember.

LES MER:

Israel nekter kristne i Gaza å besøke Betlehem i jula

Mislyktes med å danne ny regjering – nå blir det nok et nyvalg i Israel

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verden