Nyheter

Kritisk til skoleflytting og mindre ytremisjon

Reidulf Stige utfordrer Tormod Kleiven i kampen om toppvervet i Normisjon.

GRIMSTAD: – Det er all grunn til optimisme for Normisjon. Vi har et enormt potensial, sier Reidulf Stige (64) som stiller til valg som ny landsstyreleder i Normisjon. Han er «på hjemmebane» under Normisjons generalforsamling, som foregår i Stiges hjemby Grimstad.

Han peker særlig på at «underavdelingen» Acta er Norges største kristne barne- og ungdomsorganisasjon, og på forsamlingsarbeid i mange byer.

Agenda 3.16, Normisjons magasin, skriver at valget Normisjons generalforsamling står overfor ved ledervalget er «ettertanke eller begeistring»:

LES MER: Sparket sjefen vurderte å gi seg som leder

– Erfaring med begeistringskultur

– Jeg har mye erfaring i det å være med på å skape en begeistringskultur for misjon hjemme og internasjonalt, sier Reidulf Stige.

Reiselivsmannen Stige er godt kjent i Normisjon. Han har vært styreleder ved Normisjons bibelskole i Grimstad og inntil i fjor var han også vært styreleder i Stefanusalliansen. I ni år var Stige også landsstyremedlem i «gamle» Santalmisjonen.

LES KOMMENTAR: Mye gikk galt for Normisjon, skriver Jan Arild Holbek

– Er du først og fremst ytremisjonsmann?

– Jeg har bakgrunn fra Santalmisjonen, men også en helhjertet Normisjons-mann. Jeg brenner for sterkt ytremisjonsengasjement og for at dette løftes i Normisjon. Vi må satse på å sende ut flere norske misjonærer til andre land. Det er tankevekkende når Ungdom i Oppdrag har dobbelt så mange langtidsmisjonærer som Normisjon.

LES MER: Vil bli Kristen-Norges stevnested nummer én

Beklager flytting av misjonsskole

Stige synes det er fint å samarbeide med nasjonale medarbeidere i andre land:

– Men vi må ikke bare kjøpe oss ut av utfordringen ved på satse på dem. Vi må fortsette med å sende ut misjonærer fra Norge. Det bidrar også til å styrke engasjementet blant misjonsfolket i Norge.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Stige beklager vedtaket om flytting av Gå Ut Senteret fra Hurdal til Trondheim.

– Det viktige for meg er ikke sted og bygninger, og jeg vil gi Trondheim og Normisjons-menigheten Salem en god sjanse. Mitt anliggende er at det misjonærforberedende arbeidet må videreføres, sier lederkandidaten.

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter