Nyheter

Kritiserer Listhaug for å besøke Hanvold

Human-Etisk Forbund reagerer på at Sylvi Listhaug stiller opp på Visjon Norge. Ministeren kaller utspillet et forsøk på sensur.

Human-Etisk Forbund mener det er uklokt av Frp-statsrådene Sylvi Listhaug og Ketil Solvik-Olsen å stille opp for den omstridte TV-kanalen Visjon Norge. Det var Nettavisen som først omtalte besøket.

Den kristne TV-kanalen har lenge vært omstridt, og senest i mars 2015 haglet kritikken etter at det ble det kjent at de tok betaling for mirakler og Guds velsignelse.

Redaktør og styreleder i Visjon Norge, Jan Hanvold, skriver på sosiale medier at statsrådene har invitert seg selv til å komme.

Mener de støtter kanalen

Generalsekretær i Human-Etisk forbund, Kristin Mile, reagerer på at statsrådene støtter opp om kanalen ved å møte opp i studio på torsdag.

– Når de takker ja til en invitasjon, anerkjenner de kanalen. Jeg mener det er uklokt, sier Mile til NRK og legger til:

– Kanalen finansieres blant annet ved hjelp av tiggerbrev, gjerne til sårbare mennesker, både gamle og syke. De representerer dessuten et forferdelig kvinnesyn.

Omstridt TV-kanal

I 2011 ble det kjent at Visjon Norge med Hanvold i spissen hadde sendt en rekke håndskrevne tiggerbrev til en 80-åring. De etterlatte ble sjokkerte da de fant en giro fra kanalen med beløpet 2 millioner kroner.

I 2010 ble kanalen klaget inn for Pressens faglige utvalg etter at de blant annet kom med påstander om at synd kan føre til kreft eller at barn blir funksjonshemmet.

Sensur

Landbruksminister Sylvi Listhaug avviser kritikken fra Mile.

– Det er spesielt at man her skal prøve å drive sensur og bannlyse enkelte TV-kanaler. For meg er det viktig å møte velgerne, og i kjølvannet av mitt utspill om godhetstyranniet, har jeg fått masse støtte fra kristne velgere, sier Listhaug til NRK.

Til TV-kanalen sier Sylvi Listhaug, som har vært med som gjest hos dem en gang før, at hun gleder seg til å komme tilbake på besøk.

– Jeg er opptatt av de kristne verdiene som vårt land bygger på og jeg kan røpe at jeg hver dag ber aftenbønnen med barna, sier hun til TV Visjon Norge.

LES MER: Listhaug ut mot kirken og «godhetstyranniet»

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter