Kirke

Kristne i Pakistan rammes hardt

Minst ni mennesker ble drept i selvmordsangrep mot kirke i Pakistan. Landets kristne rammes av «ekstrem forfølgelse».

Organisasjonen Åpne Dører ­utarbeider hvert år en liste over de 50 landene i verden, hvor ­kristne forfølges mest. På World Watch List 2017 kommer Pakistan blant de ti landene der kristne opplever «ekstrem forfølgelse».

I går ble metodistkirken i byen Quetta hardt rammet. Quetta er hovedstad i Balutsjistan-provinsen, nær grensa til Afghanistan. Byen har også lenge vært regnet som hovedsete for lederne av ­Taliban-opprørerne i Afghanistan.

LES MER: – Jeg har også en julekrybbe fra Islamabad

Ekstra mange

Søndagsmessen i Bethel Memorial Methodist Church samler vanligvis rundt 250 besøkende, men ettersom det nærmer seg jul var det enda flere til stede da selvmordsbombere slo til, rundt 400. Minst ni mennesker ble drept og mange er såret. Sykehuskilder og lokale myndigheter melder om opp mot 50 sårede.

To angripere

Den ene av de to selvmordsbomberne ble skutt og drept av politiet utenfor ­kirken, mens den andre greide å ta seg fram til kirkedøra der han ­utløste sprengladningen, opplyser innenriksministeren i provinsen, Sarfraz Bugti, til ­nyhetsbyråer.

Lokale TV-stasjoner viste kvinner og barn som ble hjulpet ut av kirken og et stort antall sykebiler og politibiler på stedet.

Den ytterliggående islamistgruppa IS tar i en kunngjøring formidlet via sin ­nyhetstjeneste Amaq på seg ansvaret for ­angrepet.

IS tar imidlertid ofte på seg ­ansvaret for slike ­terroraksjoner, også når andre står bak.

Lager liste

Åpne Dørers forfølgelsesliste, World Watch List (WWL), er en oversikt over de 50 landene i verden, hvor kristne forfølges mest. I disse landene opplever til sammen over 215 millioner kristne en høy grad av forfølgelse på grunn av deres tro på Jesus.

LES MER: Pakistansk minister avsatt i blasfemistrid

Omfattende vold

Om årets liste skriver Åpne Dører ­følgende om Pakistan:

«Pakistan klatret til plass nummer fire på WWL 2017 med en voldsbruk som til og med overgår Nord-Nigeria» og «i hele kartleggingsperioden for WWL 2017 var det ingen land som rapporterte en slik gjennomgående vold mot kristne som Pakistan. Militante islamister angrep og drepte en mengde kristne i en offentlig park i Lahore 1. påskedag.»

Feiret påske

Påskedagen i fjor ble 72 mennesker, blant dem 29 barn, drept da en selvmordsbomber angrep en park i byen Lahore. I tillegg ble mer enn 200 personer såret i angrepet. Kristne barnefamilier markerte påskehøy­tiden ved å samle seg i parken.

En utbrytergruppe fra pakistansk Taliban, Jamaat-ul-Ahrar, tok på seg ansvaret for ­angrepet og opplyste at landets kristne ­minoritet var målet.

Talsmann for gruppen, ­Ehsanullah Ehsan, fortalte ­nyhetsbyrået AFP at gruppen vil ­gjennomføre flere angrep i framtiden, inkludert mot skoler og universiteter.

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke