Nyheter

KrF vil sende skolene til kirken

KrF i Stavanger vil at ­bystyret skal pålegge alle skolene i ­kommunen å arrangere julegudstjeneste. – Umusikalsk, mener Ap.

– Min hensikt er at det skal være likt ved alle skoler. Vi bor i et land med kristen kulturarv. Alle elever skal vite hvorfor vi feirer jul, sier Anne Kristin Vik Bruns (KrF) til Stavanger ­Aftenblad (abo).

I morgen fremmer hun et forslag for oppvekststyret i Stavanger kommune der det står at alle elever skal få invitasjon til skolegudstjeneste før jul. I dag har 5 av Stavangers 41 skoler valgt bort skolegudstjenesten før jul.

Nylund-bråk

Bruns trekker fram bråket på Nylund som et eksempel på hvorfor skolene i Stavanger bør få felles kjøreregler.

– Det var flaut og et godt eksempel på at hvis dette skal være opp til den enkelte skole, kan det få uheldige utslag, svarer Bruns.

I forslaget skriver hun også at KrF ønsker et åpent og ­inkluderende samfunn med et mangfold av tradisjoner, livssyn og religioner. Hun synes ikke det står i motsetning til deres forslag.

– De som ikke vil delta på skolegudstjenesten kan si nei. Verdinøytralitet er ikke det som ruster oss til å bygge et mangfoldig samfunn. Nå er vi snart så redde for å støte noen, at vi er i ferd med å utvikle berøringsangst for religion, sier hun.

LES OGSÅ: Ved skolestart får foreldrene ved Nylund skole et blankt ark hvor de fyller inn hva de ikke vil barna skal delta på.

Stemt ned

En opptelling ­Stavanger Aftenblad har gjort, viser at forslaget vil bli nedstemt med én stemme overvekt. Arbeiderpartiet er et av partiene som er mot.

– Vi politikere bør være forsiktig med å detaljstyre skolen. Jeg ser ingen grunn til å detaljstyre dette. Dette går helt fint, skolene har en fin avvikling av desember. Dessuten står det klart i regelverket at den enkelte skole skal avgjøre dette i samråd med foreldrene, sier Rune Askeland fra Venstre.

I nabokommunen Sandnes har 7 av 28 skoler valgt bort julegudstjenester. Her vedtok kommunen felles retningslinjer i fjor. Der står det at skolene skal «informere om og oppfordres til å gi tilbud om gudstjeneste i skoletiden».

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter