Nyheter

KrF roser Brendes «førjuls-millioner»

KrF er glad for at regjeringen lar ubrukte flyktningmidler fra årets budsjett gå til ekstra nødhjelp.

Fredag kom regjeringen med en hel bunke proposisjoner med endringer av statsbudsjettet for inneværende år. På bistandsfeltet betyr omfordelingene over en halv milliard ekstra i førjulsgave til folk i nød.

– Den største flyktningkatastrofen i verden utspiller seg i Syria og nabolandene. Regjeringen vil ta i nok et krafttak for å lindre nød, og foreslår å øke støtten med 500 millioner kroner til Syriakrisen, uttaler utenriksminister Børge Brende i en pressemelding.

Totalt omfordeles 662 millioner kroner fra bistandsbudsjettet for 2016. Årsaken er at behovet for ODA-godkjente midler til flyktningtiltak i Norge ble mindre enn antatt.

LES OGSÅ: Budsjettparter i real pengeknipe

Følger opp. KrF er kritisk til regjeringen ikke gjør det samme i statsbudsjettet for neste år: Lar potensielt ubrukte bistandsmidler til flyktningtiltak her hjemme overføres til annen utviklingshjelp.

– Men i årets omfordelingsproposisjon ser det ut som at regjeringen har kompensert alt sammen. Det fortjener de ros for. De har altså fulgt opp de signalene vi har kommet med tidligere i år, sier KrFs bistandspolitiske talsperson, Kjell Ingolf Ropstad.

Sverige. Han er glad for at ubrukte flyktningmidler, godkjent som bistand, ikke bare settes av til helt andre budsjettformål.

– Se til Sverige, oppfordret Ropstad tidlig i høst. KrF-politikeren ba om et møte med utenriksminister Brende.

For i Sverige lot nemlig regjeringen ubrukte flyktningmidler i sin helhet gå til bistand.

Les mer om mer disse temaene:

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter