Politikk

KrF-kabalen i Agder kan koste Grøvan plassen

Parlamentarisk leder Hans-Fredrik Grøvan i KrF har ikke avklart om han vil stille til Stortinget på nytt. Uansett hva han velger ligger han an til å komme på tredjeplass på lista – en usikker plass.

Det er Fædrelandsvennen som omtaler KrFs listekabal i Agder. Vårt Land har tidligere omtalt at stortingsplassen til en rekke av dagens KrF-profiler er svært usikre, og i januar ble det diskutert å sette partileder Kjell-Ingolf Ropstad på topp i begge Agder-fylkene for å sikre hans plass. Nå har fylkesstyret gått inn for dette.

Spøker for Grøvan

Resultatet er at det spøker for stortingsplassen til Hans Fredrik Grøvan – dersom han stiller til gjenvalg, noe han foreløpig ikke vil svare på.

I mange partier, også i KrF, har det i flere tiår vært tradisjon for at man har annenhver mann og kvinne nedover på listene. Dersom Ropstad topper lista i begge fylker, vil han dermed bli etterfulgt av en kvinnelig kandidat på plass nummer to.

Overfor Fædrelandsvennen gir stortingsrepresentant Jorunn Gleditsch Lossius uttrykk for at hun mener det er logisk med én mann og en kvinne på plassene der det er mest sannsynlig å få noen inn.

– Det burde være helt opplagt når et politisk parti setter opp valgliste i 2021, sier hun til avisa.

Tredjeplass

Skal Grøvan inn på lista er det dermed trolig tredjeplassen som er aktuell. Agder-fylkene har til sammen tre personer på Stortinget i dag, men det er ingen sikker plass.

Vedtaket fra fylkesstyret skal slå fast at de ønsker Ropstad på topp i begge fylker, men ikke legge føringer for resten av lista. Dermed er alternativene å ha forskjellig liste i begge fylker, med unntak av toppkandidaten, samme liste i begge fylker eller varianter av dette. Om Grøvan, hvis han stiller, havner på den ene eller begge listene er dermed heller ikke avklart.

Grøvan har flere ganger blitt spurt om sin framtid på Stortinget, men har foreløpig ikke ønsket å svare på om han stiller videre. Han er i dag parlamentarisk leder for KrF.

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk