Nyheter

Korsets seier vil ikke endre pinseprofilen

Pinsebevegelsens ukeavis mister pressestøtten, men redaktør Anne Gustavsen vil ikke endre profilen for å få statlig støtte i fremtiden.

Korsets Seier fikk i høst avslag på søknad om produksjonsstøtte for 2016.

Ukeavisen anket vedtaket, men har ikke fått gjennomslag.

– Er pressestøtte nå en tapt sak for dere?

– Vi har ikke fått et endelig avslag ennå, og i siste omgang kan medieklagenemnda endre utfallet. Men jeg går ikke inn i jula med store forhåpninger, svarer redaktør Anne Gustavsen.

1,5 millioner

Pressestøtten som Korsets Seier mottok i 2015 var på 1,5 millioner kroner. Dette utgjør en vesentlig del av avisens inntektsgrunnlag.

Begrunnelsen for at Korsets Seier ikke lenger skal få statlig pressestøtte, er at pinsevennavisen i begrenset grad formidler nyhets- og aktualitetsstoff, men snarere har et innhold som kan forventes av et ukemagasin eller et helgebilag til en dagsavis. Det etterlyses et bredere tilbud av nyhets-, aktualitets- og debattstoff fra ulike samfunnsområder.

LES OGSÅ: Ole Paus: – Jesusbarnet må ikke bli juletidens tabu

– For snevert

Gustavsen ­mener at Medietilsynet i sitt vedtak har tolket begrepet allmenn for snevert.

– I våre spalter setter vi ukentlig lys på viktige nyheter og trender i samfunnet, som flyktningkrisen, kjønnskvotering, ytringsfrihet, rusproblematikk, bioteknologi og menneskerettigheter.

– Vil dere endre Korsets Seiers redaksjonelle profil for igjen å kunne få tilgang til pressestøtte?

– Nei. Vi har funnet vår nisje. Korsets Seier er en typisk inspirasjonsavis for å bygge Guds rike, koblet på en spennende prosess som er i gang i Pinsebevegelsen. Vi registrerer med tilfredshet at Medietilsynet og tilskuddsutvalget gir oss ros for godt journalistisk håndverk, og sier at vi er en viktig verdiformidler.

– Hvilke konsekvenser får det for Korsets Seier å miste halvannen million i årlig pressestøtte?

– Vi må sette oss ned for å finne gode løsninger. Uten produksjonsstøtte er vi ikke lenger bundet til å gi ut minimum 48 utganger per år. Det kan bli aktuelt med større, men færre papirutgivelser per år, med enda mer magasinpreg enn nå. Det kan kanskje kombineres med mer stoff på digitale plattformer, svarer redaktør Anne Gustavsen.

LES OGSÅ: Presteleder vil ikke advare prester mot nettdebatt

Mer fra: Nyheter