Nyheter

Knut Arild Hareide har landet på Gardermoen: – Jeg kommer hjem på grunn av den politiske situasjonen

Knut Arild Hareide (KrF) landet på Gardermoen torsdag morgen. Han bekrefter at han kommer hjem på grunn av den politiske situasjonen.

– Jeg har ikke snakket med statsministeren. Det kan jeg bekrefte, men jeg skal ha flere samtaler i løpet av dagen. Det er ikke noe som er landet, sa Hareide til reporterne som sto på Gardermoen, ifølge Dagbladet.

Den tidligere KrF-lederen har vært i Indonesia med Stortingets utenriks- og forsvarskomité og reiste hjem tidligere enn planlagt. Flere har spekulert på om Hareide er på vei inn i regjeringen.

– Ingen beslutning er tatt

– Jeg avbryter ikke en reise i regi av Stortingets utenrikskomité uten at det er noe viktig. Jeg har informert mine kolleger i komiteen at det er på grunn av den politiske situasjonen jeg måtte avbryte reisen, sa Hareide, ifølge NRK.

Han sier at han ikke vil kommentere noe konkret, og at ingen beslutning er tatt.

På spørsmål om han har lyst til å bli statsråd, svarer Hareide at han ikke ønsker å kommentere noe før det er tatt noen beslutninger, ifølge VG.

Han sier videre at han har fått med seg spekulasjonene.

Raja er tilbake

Også Abid Raja var på reise med utenriks- og forsvarskomiteen. VG skrev onsdag at også han hadde avbrutt reisen og var tilbake i Norge.

I likhet med Hareide har flere pekt på Raja som en aktuell kandidat for en statsrådspost.

Ifølge TV 2 har både Høyres parlamentariske leder Trond Helleland og KrFs parlamentariske leder Hans Fredrik Grøvan avbrutt sine reiser i utlandet.

Statsminister Erna Solberg (H) har sagt at målet er å få på plass nye statsråder senest innen slutten av måneden, men at det gjerne kan skje raskere.

Kilder Vårt Land har snakket med som sier at statsrådsposisjonene Hareide er mest aktuell for er bistandsminister eller samferdselsminister.

Les mer: 

KrFs topper kan få en komplisert jobb med å jakte ekstra folk til regjeringskontorene

• Ett år med KrF i regjering – var det verdt det?

• Nå legger KrF og makkere personkabal – må redde verdiseirene og jakte mannskap

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter