Nyheter

Kirkerådet svarer ja til biskopene

Kirkerådet sier et foreløpig ja til utfordringen fra Bispemøtet om å sette saken om vigsel av likekjønnede på sakslisten for Kirkemøtet 2016.

– Jeg opplever at Bispemøtet vil ta ansvar i en meget krevende og tildels uavklart situasjon i Den norske kirke, sier Svein Arne Lindø, Kirkerådets leder til Vårt Land.

LES OGSÅ: Biskopene vil ha rask avgjørelse om homovigsel

På Kirkemøtets dagsorden igjen

Bispemøtets preses, Helga Haugland Byfuglien, presenterte på Kirkerådets møte torsdag ettermiddag et brev der det bes om at vigsel av likekjønnede settes på dagsorden i kirkens øverste valgte organ allerede neste år.

– I den krevende kirkepolitiske situasjonen har vi selvsagt tenkt at dette spørsmålet måtte komme opp i full bredde. Men jeg var overrasket over at dette kom fra Bispemøtet nå, og at saken blir meldt allerede til det første Kirkemøtet i en ny valgperiode, sier Lindø til Vårt Land.

LES OGSÅ: Forberedt på å tape vigselskampen

Han var selv blant de 14 av 15 rådsmedlemmer som torsdag ettermiddag stemte for at Kirkemøtet 2016 på bakgrunn av brevet fra Bispemøtet skal sette dette temaet på sakslisten.

– Kirkerådet tar først på vårt desember-møte endelig stilling til Kirkemøtets saksliste. Men Kirkerådet har nå gitt en retning og det er sannsynlig at denne saken i en eller annet form vil komme opp på Kirkemøtet i april neste år, sier Lindø til Vårt Land.

Preses Helga Haugland Byfuglien sier til Vårt Land at hun «har forståelse for at Bispemøtets brev kom overraskende på Kirkerådets medlemmer.

Biskopene vil ta lederansvar

– Bispemøtet er utfordret fra flere hold til å ta lederansvar i denne saken. Det gjør vi nå. Et samlet bispemøte vil ha denne saken fram igjen. Vi må bidra til at dette tar så kort tid som mulig sier Byfuglien til Vårt Land.

Kirkerådets nestleder, Kristin Gunleiksrud Raaum, er glad for initiativet fra Bispemøtet.

– Jeg håper også at vi på Kirkemøtet neste år kan tematisere hvordan vi som kirke kan leve sammen med uenighet, sa hun i Kirkerådets drøfting torsdag.

LES OGSÅ: Hareide holder homo-standpunkt hemmelig

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter