Nyheter

Kirkepress på Boris Johnson

Britiske trossamfunnsledere legger press på statsminister Boris Johnson for at en Brexit ikke vil gå utover Storbritannias fattige, og for at landet i fremtiden skal ta imot flere flyktninger.

«I en tid hvor et økende antall familier har problemer med å få nok mat på bord, mener vi at det er uansvarlig å vurdere en handling som er forventet å gjøre situasjonen verre».

Lederne for syv britiske trossamfunn er bekymret for konsekvensene av «Brexit» uten en avtale mellom Storbritannia og EU, kommer det frem av et åpent brev sendt til statsminister Boris Johnson i slutten av juli.

Trossamfunnslederne frykter en såkalt «no-deal Brexit» vil gå ut over de fattige i samfunnet, ifølge brevet som er publisert på organisasjonen The Joint Public Issues Team (JPIT) sine hjemmesider.

Mangler bevis

Signaturene er ledere fra den britiske Metodistkirken, Den reformerte kirke, Baptistkirken i Storbritannia, Skottland og Wales, Frelsesarmeen, Kvekersamfunnet, Den skotske episkopale kirke – til sammen har trossamfunnene 700.000 medlemmer, ifølge (JPIT)

LES OGSÅ: Boris - ein britisk, breial bajas

Kirkelederne skrivet at «på tross av gjentatte forsikringer, mangler det fremdeles substansielle bevis om Storbritannias evne til å håndtere en «no-deal Brexit».

Signaturene ber den britiske regjeringen fremlegge bevis på at en «no-deal Brexit» ikke vil få konsekvenser for landets utsatte.

Flyktningbrev

I et annet brev, også i slutten av juli, tar mer enn 100 britiske trossamfunnsledere til orde for at den britiske regjeringen skal forplikte seg til å tilby flyktninger en frihavn i Storbritannia, skriver avisen The Guardian.

Blant annet har 20 biskoper fra Den anglikanske kirken i England, generalsekretæren i Storbritannias muslimske råd, 33 rabbinere, direktøren for Hindurådet og grunnleggeren av «City Sikhs», samt erkebiskopen av Wales, skrevet under brevet.

LES OGSÅ: Brakseier for Boris Johnson - blir statsminister og partileder

I juni meldte den britiske regjeringen at Storbritannia vil ta imot opptil 5.000 flyktinger i 2020–2021. Signaturene ønsker forsikringer om at dette ikke er et engangstilfelle, men starten på «en varig forpliktelse».

Signaturene foreslår videre at Storbritannia kan og bør akseptere minst 10.000 flyktninger hvert år. Antallet inkluderer 1000 sårbare og «unaccompanied children» fra konfliktsoner og Europa, skriver The Guardian.

---

Brexit

  • 51,9 prosent av britene har stemt for at landet skal forlate EU. 48,1 prosent har stemt for å bli i Unionen. Valgdeltakelsen var på 71,8 prosent.
  • Over 17,4 millioner briter­ stemte for brexit, mens 16,1 millioner ønsket å bli ­værende i EU.
  • England og Wales stemte for brexit, mens det i Skottland er et stort flertall som har stemt for fortsatt EU-medlemskap.

---

Les mer om mer disse temaene:

Mattis C. O. Vaaland

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter